fbpx
Časoris
Zotkini talenti
Zotkini talenti

Med nagradami za Zotkine talente tudi Nipke

Zotkini talenti se bodo jutri zelo zabavali.

To so tisti mladi, ki so na državnih tekmovanjih in na srečanjih v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v letošnjem šolskem letu dosegli najboljše rezultate.

Priznanja jim bodo podelili vpričo staršev in mentorjev ter povabljenih gostov iz različnih institucij.

»To je priložnost, da počastimo mlade, ki izstopajo na različnih tehničnih in naravoslovnih področjih oziroma na področju mladinskega raziskovalnega dela. Je pa tudi priložnost, da se najboljši mladi, njihovi mentorji in starši družijo med seboj, izmenjujejo ideje ter obenem dobijo informacije o možnostih nadaljnjega izobraževanja,« pravi Tjaša Toni Skubic iz ZOTKS.

Med Zotkinimi talenti bo tudi dijakinja četrtega letnika gimnazije Tjaša Valič. »Z matematiko, logiko in kemijo se ukvarjam že od osnovne šole, ko sem se prvič udeležila tudi šolskih in državnih tekmovanj,« pripoveduje.

Največ uspehov je dosegla pri logiki, verjetno ji je zato od vseh tekmovanj tudi najbolj pri srcu. V zadnjih letih jo je močno navdušila tudi kemija, zato se je odločila za študij farmacije.

Mladim, ki si želijo postati Zotkini talenti, Tjaša sporoča: »Če vas kakšno področje zanima, se poglobite vanj, raziskujte, sprašujte, rešujte. Če so naloge pri pouku prelahke, pocukajte za rokav učitelja in ga prosite, da vam da kakšne težje. Osnovna šola je najboljši čas za razvijanje talentov. Tekmovanja so odlična motivacija za preizkušanje zmožnosti. Delovne navade, znanje, hitro in učinkovito razmišljanje, ki ga pri tem pridobite, pridejo vedno prav. In če imate vse to, se vam bodo v življenju odprla marsikatera vrata.«

Letos bo prireditev še posebej zabavna, saj bo na odru tudi Nipke. Kot pravi Tjaša Valič: »Treba je delati z veseljem in treba si je znati vzeti čas zase, za prijatelje.«

 

Za razmislek

  1. Kaj pomeni, da je treba delati z veseljem?
  2. Katero področje znanosti te najbolj zanima?
  3. Kakšne izzive si zastavljaš?

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
33°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa