fbpx
Časoris
Vir: Element5 Digital/Unsplash
Vir: Element5 Digital/Unsplash

Znan je rok za prijavo v srednje šole in dijaške domove

Bodoči dijaki bi morali prijavo za vpis v srednjo šolo oddati že aprila. Toda datum so pri ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport zaradi koronavirusa prestavili.

Novi rok za prijavo v srednješolske programe in dijaške domove je 11. maj. Vsi bodoči dijaki morajo do takrat oddati prijavo za vpis.

Med te sodijo tudi tisti, ki se šolajo na domu, in tisti, ki še niso opravljali preizkusov nadarjenosti za srednje šole, ki to zahtevajo. Prijava je na voljo na spletni strani e-uprave, so sporočili z ministrstva.

Prav tako morajo do 11. maja oddati prijavnico tisti učenci, ki se nameravajo vpisati v dijaški dom. Tudi ta prijava je na voljo na spletni strani e-uprave.

Z ministrstva so še sporočili, da bodo srednje šole, ki pri vpisu zahtevajo preizkus nadarjenosti, tega izvajale od 1. do 6. junija. Če kandidat preizkusa ne bo opravil, bo imel do 16. junija čas, da prijavo za vpis prenese na drugo šolo.

Učence, ki se bodo vpisali v srednje šole z omejitvijo vpisa, bodo o tem na spletni strani ministrstva obvestili 26. junija. Če bo omejitev v dijaškem domu, bodo šolarji o tem obveščeni do 30. junija, in to prav tako prek spletnega mesta ministrstva

Vpis v srednje šole in dijaške domove bo potekal od 30. junija do 6. julija. Kandidate bodo o natančni razporeditvi seznanile šole oziroma dijaški domovi.

Za razmislek

  1. Zakaj so v šolah roke za vpis prestavili?
  2. Koga iz šole v tem času najbolj pogrešaš?
  3. Kaj boš storila najprej, ko bo karantene konec?
Katarina

Katarina

Bulatović rada piše in razmišlja. Opazuje svet in ga poskuša razumeti. V dobrem in slabem.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.