fbpx
Časoris
Žirafa v divjini.

Žirafa April je skotila mladička, kako naj mu bo ime?

Žirafa April iz živalskega vrta v ameriški zvezni državi New York, ki so jo med brejostjo lahko spremljali številni gledalci na portalu YouTube, je skotila svojega četrtega mladička.

Zdaj se že ve tudi, da je mala žirafica fantič.

Naslednjih deset dni lahko njeni oboževalci glasujejo, kako naj mu bo ime.

Glasovanje ni zastonj, vsak glas stane en dolar. Zbrani denar bodo namenili za ohranitev žiraf v divjini, za otroke, ki potrebujejo zdravniško pomoč, in seveda za živalski vrt, v katerem živita mama April in njeni mladiči.

Osebje živalskega vrta je dogajanje v njenem domovanju v času brejosti prenašalo po spletu. Ogledalo si ga je več deset milijonov ljudi.

Mladičkovo rojstvo je več ur v živo prek spletne kamere spremljalo milijon ljudi. Tudi zdaj, ko je mala žirafica stara že dva dneva, mnogi radovedno kukajo v njen dom. Sinoči, denimo, je druženje z mamo April naenkrat opazovalo skoraj 90 tisoč gledalcev.

Žirafe imajo mladička v trebuščku 15 mesecev. Pri April je brejost trajala še dva meseca dlje.

 

 

Slovarček

Breja je tista žival, ki bo imela mladiče.

 

Za razmislek

  1. Zakaj so so v živalskem vrtu odločili, da bodo prenašali brejost svoje žirafe?
  2. Zakaj so jo ljudje gledali?
  3. Si tudi ti že kdaj videl žirafo?
Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.