fbpx
Časoris
Izabela Sušnik. Vir: Osebni arhiv
Izabela Sušnik. Vir: Osebni arhiv

Za ples tudi korona ni ovira

Pa smo spet doma!

Da bomo ostali oktobra spet zaprti med štirimi stenami, je bilo očitno že septembra. Do zadnjega smo upali, da državno prvenstvo, ki je bilo prestavljeno na oktober, bo. V enem tednu smo sestavili novo koreografijo, tudi ostale točke smo na polno trenirali v upanju, da bo vse potekalo normalno.

Vendar se je strah spremenil v realnost. Spet smo ostali doma … Meni se sicer zdi ta karantena veliko lažja. Vse skupaj je bolje organizirano in šok je manjši, saj se vendar ni zgodilo kar čez noč in nekako smo že navajeni situacije.

Čeprav je bilo na zadnjem treningu v vsakem plesalcu čutiti razočaranje, nam je trenerka Maja razložila, naj to situacijo jemljemo kot priložnost za napredek.

Zdaj imamo dvakrat na teden Zoom in enkrat tedensko vnaprej pripravljeno on-line vsebino. Poleg tega ima vsak plesalec možnost, da vodi uro, za katero sestavi koreografijo in nauči ostale. Tistim, ki to želijo, je Maja vsakemu posebej pripravila program. Zato imam štirikrat na teden še individualne ure in štirikrat na teden ure duo treninga.

Izabela Sušnik. Vir: Osebni arhiv
Izabela Sušnik. Vir: Osebni arhiv

Odločila sem se, da se udeležim tudi drugih plesnih delavnic. Vsi govorijo, kako jim pada motivacija, jaz s tem na srečo nimam težav. Vsak dan delam vaje in se zaposlim z drugimi stvarmi, ki so povezane s plesom. Plesne novice spremljam na blogu Živim s plesom. Seveda včasih razmišljam, kako bi bilo, če bi imeli treninge, tekme … Zelo pogrešam tudi svetovna in evropska prvenstva …

A tako pač je, treba se je navaditi na novo realnost. Vsi bi radi šli v šolo in na treninge, vendar nekateri te situacije še zmeraj ne jemljejo dovolj resno, hodijo naokoli in se družijo. Ne razumem, zakaj ne morejo ostati doma in ravnati odgovorno. Le nekaj tednov bi bilo treba potrpeti in spet bi bilo lahko tako kot prej.

Izabela Sušnik, 8. d, OŠ Preserje pri Radomljah

***

Želiš deliti svojo zgodbo iz domače učilnice z nami? Piši nam na urednik@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.

Časoris

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Vreme

Ljubljana, Slovenija
Showers
11°C
 

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.