fbpx
Časoris
#GCCOstaniDoma. Vir: Arhiv šole

Zgodbe iz domače učilnice: Zakaj in kako Gimnazija Celje – Center ostaja doma?

V teh dneh je pomembno, da ostanemo doma in se izogibamo zbiranju na javnih mestih.

To velja za vse generacije, še posebej dobro pa se moramo tega zavedati mladi.

#GCCOstaniDoma. Vir: Arhiv šole
#GCCOstaniDoma. Vir: Arhiv šole

Četudi se z novim virusom spopadamo bolje kot starejše generacije, smo idealni prenašalci in v primeru, da se v tem času družimo z osebami izven našega ožjega družinskega kroga, lahko postanemo hodeče biološke bombe, ki v trenutku eksplozije uničijo vse ukrepe, s katerimi se v preteklih dveh tednih trudimo za zajezitev virusa. 

Ker nam je na Gimnaziji Celje – Center mar sočloveka, smo se odločili, da bomo na našem profilu na Instagramu in na naši strani na Facebooku ozaveščali o pomembnosti vseh preventivnih ukrepov.  

K sodelovanju smo povabili vse dijake in profesorje. Združili smo moči in pripravili kreativne izdelke, ki so opremljeni s ključnikom #GCCostaniDOMA.

Dijakinje in dijaki so se množično odzvali na akcijo dijaške skupnosti in poslali izjemno kreativne fotografije in filmčke. 

Filmček so pripravili dijaki 3. a. Vir: Arhiv šole

Mladi dandanes veliko pozornosti namenimo družbenim omrežjem, ampak morali bi spremljati tudi ostale medije, kot sta radio in televizija.

Večina medijev v teh dneh dobro vpliva na ljudi. Sploh tistih, kjer so poročanja o situaciji premišljena, mirna in se izogibajo dramatičnih besed in neargumentiranih kataklitičnih napovedi.

Pri branju novic moramo vedno upoštevati vir – ali sta to znanje in znanost ali pa interpretacija podatkov, ki temelji povsem na subjektivni presoji, ki jo v teh časih prežema zlasti strah.

Pri nas mladih so ključni vir informacij prav družbena omrežja, zato se mi zdi pomembno, da tudi v teh trenutkih kritično spremljamo medije, obenem pa sledimo navodilom in ukrepom, ki ravno z njihovo pomočjo pridejo med ljudi.

In moč medijev želimo za dobro naše šole, Celja, regije in države izkoristiti tudi mi – zato ne pozabite – #ostanidoma!

Blaž Hrovat, predsednik dijaške skupnosti Gimnazije Celje – Center, Celje

***

Želiš deliti svojo zgodbo iz domače učilnice z nami? Piši nam na urednik@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.

***

Prispevek smo objavili v okviru projekta »Iskanje resnice v svetu lažnih novic«, ki ga sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru aktivnosti namenjenih krepitvi medijske pismenosti.

Logo Ukom. Vir: Ukom
Časoris

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.