Časoris
Pika pravi, da bo na njenem festivalu veljal Hišni (ne)red: »Res prosim, da se ga držite, da ne bo težav. Mogoče omenim samo dve zadevi – v Pikin kamp obvezno vstopate zadenjsko, kar pa se živalskih ljubljenčkov tiče, ni panike, dobrodošli – razen muh enodnevnic, afriških antilop in morskih samorogov.« Foto: Peter Žagar
Pika pravi, da bo na njenem festivalu veljal Hišni (ne)red: »Res prosim, da se ga držite, da ne bo težav. Mogoče omenim samo dve zadevi – v Pikin kamp obvezno vstopate zadenjsko, kar pa se živalskih ljubljenčkov tiče, ni panike, dobrodošli – razen muh enodnevnic, afriških antilop in morskih samorogov.« Foto: Peter Žagar/arhiv festivala

V Pikinem svetu otroci stvari počnejo malo drugače

»Razmere so res končnooooo normalne, spet se bomo videli od oči navzdol! Zanima me, če se bomo prepoznali – enim so v dveh letih izpadli mlečni zobje, drugim so zrasli stalni. Ko zagledam nasmehe otrok, bom vedela, da smo spet ta pravi skupaj,« pravi Pika Nogavička, ki v Velenju tradicionalno odpira svoj festival.

Pika, zakaj boš letos postavila kamp?

Nisem najbolj tip za hotele. Na recepcijah me čudno pogledajo, ko želim prijaviti še konja in opico.

Kamorkoli me pot zanese, si najdem prostorček in kampiram po svojih pravilih. Zdi se fino, če bi otroci letos sami preizkusili, kako izgleda, če to počneš malo drugače, po Pikino.

V kampu boste tako našli disko, plažo, veslanje na suhem, tuširnico – olajševalnico.

Zakaj si za temo izbrala Narobe svet?

Ta zgodba ima 32-letno brado – toliko časa sem hotela, da bi se stvari lotili po moje. Letos je uspelo!

Igrali, raziskovali in ustvarjali bomo po pravilih, napisanih za vse, ki ste že kdaj naredili stojo in videli svet z druge strani.

V mojem svetu si otroci in odrasli dovolimo vse početi malo drugače, včasih obrnjeno na glavo, včasih zadenjsko. Prav nič ne bo narobe, če kdaj obujemo različni nogavici, spimo z nogami na vzglavniku ali režemo špagete s škarjami.

Pika Nogavička
Foto: Peter Žagar
Foto: Peter Žagar

V čem sta si podobni z Janjo Garnbret, ki je tokrat častna pokroviteljica?

Slišala sem, da ste v Sloveniji skoraj vsi vsaj malo v sorodu. Če kdo, potem je letošnja pokroviteljica moja mrzla sestrična v tretjem kolenu!

Zakaj bi hodili naravnost, če lahko hodimo navzgor! Genialna domislica naše Janje, vam rečem. In kako to počne – ta moč, predanost, srčnost, širok nasmeh – taki sončni ljudje so po mojem okusu. Res bi ji bila rada podobna.

Ko bom velika, bom Janja!

Za razmislek

  1. Kaj počne Janja Garnbret?
  2. Hodiš v kamp?
  3. Kje živi Pika?
Podprite Časoris - poljubno

Sandra

Hanžič je novinarka, ki jo ob spremljanju vsakodnevnega dogajanja najbolj veselijo druženje s prijatelji, potovanja in sprehodi v naravo.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.