Časoris
Prizor iz animiranega filma Neverjetna zgodba o velikanski hruški. Vir: Kinodvor
Prizor iz animiranega filma Neverjetna zgodba o velikanski hruški. Vir: Kinodvor

Tvoje igrišče je lahko Kino igrišče

Iti v kino z družino ali prijatelji je za mnoge otroke, pa tudi odrasle, eden najbolj priljubljenih načinov preživljanja prostega časa. Za to zabavo smo trenutno prikrajšani. Za tolažbo si kino lahko naredimo doma. V ljubljanskem Kinodvoru so za čas, ko v njihovem kinu ni projekcij, pripravili za vse ljubitelje filma zanimivo novost – spletno Kino igrišče.

Kino igrišče je nova spletna stran z vsebinami za raziskovanje filma in kina, za igranje in ustvarjanje.

V Kinodvoru obljubljajo, da bodo dodajali nove vsebine ves čas, ko bodo vrata njihove kinodvorane zaprta. In Kino igrišče bo ostalo tudi potem, ko bodo znova zagnali filmske projektorje.

Bi rada ustvarila svojo kinodvorano, v kateri bi imela kinopredstave s svojimi najljubšimi igračami in junaki? Lahko se tudi preizkusiš v sinhronizaciji odlomka animiranega filma Neverjetna zgodba o velikanski hruški. Naučiš se lahko zabavne filmske čarovnije s frnikolami, ki jo lahko posnameš kar s telefonom! Vse to in še marsikaj se dogaja v Kino igrišču.

Slovarček

Projektor je naprava, ki prenaša slike ali filme na oddaljeno površino.

Sinhronizacija animiranega filma ali risanke pomeni, da iz tujega jezika prevedemo dialoge v slovenščino, jih posnamemo in jih nato damo na ista mesta, kot so dialogi v tujem jeziku. To je primerno predvsem za mlajše otroke, ki še ne znajo brati podnapisov. 

Za razmislek

  1. Kateri slovenski otroški ali mladinski film ti je najbolj všeč?
  2. Ali veš, kako v kinodvorani film projicirajo na filmsko platno?
  3. Kako se najraje zabavaš v prostem času?

Romana

Dobnikar Šeruga rada potuje po vsem svetu. Spoznava nove kraje in ljudi in se vedno znova razveseli spoznanja, da smo prebivalci tega planeta zelo različni in vendar povsem enaki.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.