Časoris
Rock mulčki. Vir: arhiv zbora
Rock mulčki. Vir: arhiv zbora

Rock mulčki za otroke in za morje in počitnice

Nocoj bo v ljubljanskem Cankarjevem domu prav poseben dogodek.

Pevski zbor OŠ Nove Jarše, bolj znan kot Rock mulčki, ki ga že vrsto let vodi zborovodja Emir Jušič, bo v goste povabil številne slovenske popularne pevce. Z njimi bodo nastopili: Gal Gjurin, Severa Gjurin, Tokac (Dan D), Tomi Meglič (Siddharta), Borut Marolt, Ula Ložar, otroci iz Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana in Otroški pevski zbor RTV Slovenija.

Izkupiček dobrodelnega koncerta Otroci za otroke, torej denar, ki ga bodo nastopajoči zbrali s prodajo vstopnic, bodo namenili otrokom.

S koncertom namreč v Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) zbirajo sredstva za svojo akcijo Pomežik soncu. S to plačajo počitniško letovanje otrokom iz socialno ogroženih družin.

Rock mulčki so prav poseben zbor, pravijo v ZPMS, saj so na njihovem programu slovenske in tuje rock in pop uspešnice. Skozi njihova besedila so se soočili tudi z različnimi tegobami odraščanja in odločili so se, da bodo pomagali tistim sovrstnikom, ki se brez pomoči ne bi mogli predati breskrbnim poletnim dogodivščinam.

Koncert boste v soboto, 10. junija, lahko spremljali tudi na RTV Slovenija.

 

 

Za razmislek

  1. Kaj si se ti naučila iz besedil pesmi, ki jih poslušaš?
  2. Ali si kdaj sodeloval v dobrodelni akciji?
  3. Kako bi ti pomagal drugim otrokom, da bi lahko uživali na brezskrbnih počitnicah?

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Cloudy
-2°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.