Časoris
Rock mulčki na dobrodelnem koncertu leta 2018. Foto: Yeremie Pierre Noir/Arhiv ZPMS
Rock mulčki na dobrodelnem koncertu leta 2018. Foto: Yeremie Pierre Noir/Arhiv ZPMS

Rock mulčki in njihov Dan za rock

Na Kongresnem trgu v Ljubljani bo spet grmelo.

Pa ne zato, ker bi se nad mestom razdivjala nevihta. Ne, grmelo bo, ker se bo na trgu spet rockalo.

Rock mulčki, otroški pevski zbor Osnovne šole Nove Jarše, bo v soboto, 8. junija, pripravil svoj tradicionalni dobrodelni koncert.

Zbrana sredstva bodo namenili humanitarni akciji Zveze prijateljev mladine Slovenije Pomežik soncu, in sicer za letovanje otrok med poletnimi počitnicami.

»S petjem, z glasbo otroci sporočajo, da tudi oni, čeprav so samo otroci, razumejo stisko nekaterih otrok, mladostnikov,« pravi zborovodja zborovodja Emir Jusić.

Jabolko navdiha za Rock mulčke. Foto: Tamino Petelinšek/STA
Jabolko navdiha za Rock mulčke. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Le koga bodo na oder povabili tokrat?

Z njimi bodo nastopili Vlado Kreslin, Hamo & Tribute 2 Love, Tina Marinšek, Grega Skočir, Dan D, Rudi Bučar, Fed horses, Čedahuči in Sara Lamprečnik.

»Z dogodkom kličemo poletje, počitnice, morska doživetja, ki se jih morajo veseliti vsi otroci. Pri ZPMS smo prepričani, da bi morali vsi otroci vsaj za teden dni na morje, ker je to dobro zaradi zdravja, zaradi druženja z drugimi otroki, zaradi veselja, smeha in lepih skupnih doživetij,« pravi predsednica ZPMS Darja Groznik.    

»Otroci pojejo, ker to otroci nasploh radi počnejo in ker s tem želijo pomagati tudi drugim otrokom, ki se mogoče ne veselijo počitnic. Rock mulčki tako pozivajo starejše, naj prispevajo denar in s tem omogočijo čim več otrokom, da bodo šli na morje.«

Že čez dan pa bodo v ZPMS pripravili številne ustvarjalne in športne delavnice, pevske nastope, poskrbeli so celo za Rock akademijo. Ljubitelje gledališča pa vabijo na predstavo Peter Klepec.

Za razmislek

  1. Ali se strinjaš, da bi morali vsi otroci vsaj za en teden na morje?
  2. Kakšne koristi lahko imajo od takih počitnic?
  3. Kako še lahko pomagamo tistim, ki ne morejo na morske počitnice?

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Cloudy
3°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.