fbpx
Časoris
Pika pravi, da je tako zelo priljubljena, ker je zelo preprosta, pove, kar si mislim, in dela to, kar čuti, da je prav. To včasih ljudje težko sprejmejo, a prav to bi moralo krasiti vse – da smo taki, kot smo in se ne pretvarjamo. Foto: Peter Žagar
Pika pravi, da je tako zelo priljubljena, ker je zelo preprosta, pove, kar si misli, in dela to, kar čuti, da je prav. To včasih ljudje težko sprejmejo, a prav to bi moralo krasiti vse – da smo taki, kot smo, in se ne pretvarjamo. Foto: Peter Žagar

Na Pikinem festivalu bo izstopalo vse, kar bo nastopalo

»Prebrodili smo že preveč viharjev, da se ne bi poveselili z otroki v letu, ko si igre v vseh oblikah in barvah zaslužimo prav vsi,« pravi Pika Nogavička.

Te dni je zasedena s Pikinim festivalom, ki ga bo v Velenju odprla jutri popoldne.

Pika, kaj nam je lahko v pomoč v teh časih?

Joj, zdaj pa so res neki čudni časi! Prav nič po mojem okusu. Ne slovim ravno kot nekdo, ki slepo sledi in uboga, a sem vedno prva, ki se postavi v bran najšibkejših. Misel nase naj bo vedno tudi misel nate!

Zakaj si za častno pokroviteljico izbrala Evo Škofič Maurer?

Nisem preverjala, sem pa že pred leti, ko sem jo prvič videla, rekla, da sva zagotovo v »žlahti«! Ne samo zato, ker je gibčna in ker se zdi, da se oblači v moji omari, ampak zato, ker iz nje sije iskrica, ki krasi otroke, in ker se zna zares in do onemoglosti tako igrati, da dobi od tega čisto rdeč nos.

Kaj bo na festivalu najbolj izstopalo?

Vse, kar bo nastopalo, ha! Čisto zares pa bi ob bogatem programu izpostavila štiri predstave umetnikov, ki jih bosta gostila dom kulture in glasbena šola.

Pa seveda legende Čuki – na odprtju festivala bom sprejela velenjske olimpijce (sem nameravala v Tokio, pa mi je ušlo!) in še mnogi umetniki (izzivali me bodo celo na drogu!).

Ustvarjalno in igralno bo – igra je naše letošnje vodilo!

Bodo kakšne omejitve?

Da bo šlo čim hitreje, se bomo obročkali. Na prizorišču bodo tistim dovolj velikim prijazne tete in strici preverili vaše dokazilo o nečem, kar si nikoli ne zapomnim, PKR ali PVS ali kako že.

Dobili bodo zapestnico in z njo ves dan mirno obiskovali dogodke.

Za razmislek

  1. Kaj počne Eva Škofič Maurer?
  2. Kolikokrat je Pika že obiskala Velenje?
  3. Zakaj moramo v teh časih misliti na druge?

Sandra

Hanžič je novinarka, ki jo ob spremljanju vsakodnevnega dogajanja najbolj veselijo druženje s prijatelji, potovanja in sprehodi v naravo.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
24°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa