Časoris
Joker Out so zadovoljni z nastopom in pravijo, da se je njihovo polletno delo obrestovalo. Čestitke iz Slovenije dežujejo. Vir: Profimedia
Joker Out so zadovoljni z nastopom in pravijo, da se je njihovo polletno delo obrestovalo. Čestitke iz Slovenije dežujejo. Vir: Profimedia

Joker Out s samozavestnim nastopom v finale Evrovizije

Joker Out so Joker In!

Sinoči so se uvrstili v finale Pesmi Evrovizije, ki bo v soboto. S tem so prekinili dvoletno sušo, ko je Slovenija obtičala v polfinalu.

Čakanje na izide glasovanja je bilo izjemno dramatično: skupino so razglasili kot zadnjo izmed desetih, ki gredo naprej.

Njihov nastop je bil samozavesten in energičen. Dejali so, da so toliko vadili, da so povsem izgubili tremo.

Dobro jim je kazalo že na stavnicah. Del uspeha lahko pripišemo enomesečni promocijski turneji, s katero so svojo pesem Carpe Diem predstavljali vse od Tel Aviva do Madrida.

Nastopa niso bistveno spreminjali od tistega, s katerim so jo predstavili domači publiki. So pa malce prenovili svoja oblačila: dodali so jim idrijsko čipko.

V zadnjih dneh jim je zagodla bolezen. Zbolela sta dva člana skupine, a jim je ob 30. obletnici slovenskega nastopanja na tem glasbenem tekmovanju vseeno uspelo prepričati Evropo.

Sicer so v Liverpoolu izjemno uživali in užili dni. Pevec skupine Bojan Cvijetićanin se je spoprijateljil s finskim raperjem Käärijö in odrepal njegovo pesem.

Kdo vse jih poleg njega čaka v finalu?

Iz njihove tekmovalne skupine so bili uspešni še Albanija, Armenija, Avstrija, Avstralija, Belgija, Ciper, Estonija, Litva in Poljska.

Medtem so v torkovem predizboru napredovali predstavniki Češke, Hrvaške, Izraela, Moldavije, Norveške, Portugalske, Srbije, Švedske in Švice.

V finale se avtomatsko uvrsti velikih pet držav: Španija, Nemčija, Italija, Francija, Združeno kraljestvo ter lanska zmagovalka Ukrajina.

Tokrat na predizborih niso sodelovale strokovne žirije, zato so upoštevali samo glasove gledalcev. V soboto pa bodo šteli tudi strokovni glasovi.

Stiskaj pesti za Joker Out, ki bodo nastopili v drugi polovici večera!

Za razmislek

  1. Si pričakoval takšen razplet?
  2. Kakšen rezultat jim napoveduješ?
  3. Kdo ima največ možnosti za zmago?
Podprite Časoris ozka pasica Časko

Sandra

Hanžič je novinarka, ki jo ob spremljanju vsakodnevnega dogajanja najbolj veselijo druženje s prijatelji, potovanja in sprehodi v naravo.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.