Časoris
Podprite Časoris

Ema 2021: pevka je znana, pesem še ne

Pesem Evrovizije so lani odpovedali zaradi epidemije. Letos, kot kaže, vendarle bo. Nekaj gledalcev jo bo celo lahko spremljalo v živo.

Slovenijo bo na njej zastopala Ana Soklič. Na lanski Emi je namreč za skladbo Voda dobila največ glasov.

A to ne pomeni, da letos Eme ne bo.

Na RTV Slovenija so se odločili, da zmagovalno pevko ohranijo, izberejo pa ji drugo pesem.

Kar dve komisiji sta izbirali, katero od 191 prijavljenih pesmi bo zapela Ana.

V prvi je poleg nje sodeloval še Vladimir Graić, avtor skladbe Molitva, ki je slavila na Eurosongu 2007. Ana je potem zapela tri pesmi, ki so prišle v ožji izbor, vodja založbe RTV Slovenija Mojca Menart, glasbenik Matevž Šalehar – Hamo in Darja Švajger, ki je na Evroviziji nastopila dvakrat in ki je sodelovala v obeh komisijah, pa so potem izbrali najlepšo. Kakšen je njen naslov, bomo izvedeli jutri zvečer.

Kot otrok sem rada spremljala Emo in Eurosong. Predvsem so me navduševale glamurozne obleke in odrske luči. Najljubših pesmi z Eme imam več. A če moram izpostaviti le eno, je to pesem Prisluhni mi Darje Švajger. V tistem življenjskem obdobju se mi je zares zapisala v spomin.

Ana Soklič

Anina pesem je v angleščini in ni balada. Pri njej je sodeloval avtor številnih uspešnic, tudi tistih, ki jih poje Miley Cyrus. Njegova pesem je že zmagala tudi na Evroviziji.

Prireditev bosta vodila nekdanja zmagovalka Eme Lea Sirk in Nejc Šmit. Posvečena bo pripravam na majsko tekmovanje v Rotterdamu in obletnicam.

Glasbeniki iz nekdanje skupne države Jugoslavije so namreč na Evroviziji prvič nastopili pred šestdesetimi leti skladbo je napisal prav Slovenec Jože Privšek. Slovenski pa bodo letos nastopili šestindvajsetič.

Na RTV Slovenija so pripravili tudi kviz, v katerem lahko preizkusiš svoje znanje o pesmih, ki so jih v preteklosti prepevali na Emi.

Zadnja novica

Ana Soklič bo na Pesmi Evrovizije pela pesem z naslovom Amen.

Za razmislek

  1. Je letošnji način izbora zmagovalne pesmi primeren?
  2. Katera je tvoja najljubša zmagovalka Eme?
  3. Katere glasbene prireditve še poznaš?

Sandra

Hanžič je novinarka, ki jo ob spremljanju vsakodnevnega dogajanja najbolj veselijo druženje s prijatelji, potovanja in sprehodi v naravo.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.