Časoris
Zbor NHS. Vir: posnetek zaslona
Zbor NHS. Vir: posnetek zaslona

Božična NAJpesem

Božični čas je čas čudežev, sporočajo filmi.

Ena od zgodb v filmu Pravzaprav ljubezen (Love Actually) pripoveduje o ostarelem rokerju, ki sanjari, da bo s pesmijo Christmas is all Around osvojil britansko božično glasbeno lestvico. Favoriti za glasbeni vrh so fantje iz skupine Blue. A zgodi se božični čudež in rokerju uspe zmagati.

Podoben čudež se je zgodil v resničnem svetu.

Za vrh božične glasbene lestvice, ki meri prodajanost skladb, so se potegovali zdravniki, medicinske sestre in drugo osebje, ki pojejo v zboru NHS, in kanadski pevec Justin Bieber.

Kanadčan, ki je s skladbo Love Yourself vodil za 7 tisoč prodanih pesmi, je na tviterju pozval svoje sledilce, naj kupujejo pesem zbora NHS. Zapisal je, da je »za en teden dobro biti drugi. Naredimo pravo stvar in jim pomagamo, da zmagajo. Božič je. Srečno, zbor NHS

Zbor zdravstvenega osebja NHS je priredil pesem Bridge over Troubled Water, ki jo v izvirniku pojeta Simon in Garfunkel, in pesem Fix Youby skupine Coldplay. Nastala je pesem A Bridge Over You.

Točno na božič so razglasili zmagovalca. Zmagali so pevci NHS.

Justin Bieber je na tviterju zapisal: »Pravkar slišal novico. Čudovito. To je smisel božiča. Čestitke zboru. Zelo kul.«

Pevci zbora NHS bodo prihodke od prodane pesmi podarili dobrodelnim organizacijam. Z njo so hoteli opozoriti na delo, ki ga v javnih zdravstvenih ustanovah opravljajo številni predani zdravstveni delavci. Mnogi od njih so praznične dneve preživeli v službi.

 

 

Za razmislek

  1. Ali verjameš v božične čudeže?
  2. Ali potrebujemo čudeže?
  3. Ali veš, kdo še verjame v čudeže in zaradi njih razglaša svetnike?

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.