Časoris
Se ozračje segreva ali ohlaja? Nas cepiva ščitijo pred koronavirusom ali nas še bolj ogrožajo? Ali so ameriške predsedniške volitve potekale po pravilih ali so bile ukradene? Vir: Adobe Stock
Se ozračje segreva ali ohlaja? Nas cepiva ščitijo pred koronavirusom ali nas še bolj ogrožajo? Ali so ameriške predsedniške volitve potekale po pravilih ali so bile ukradene? Vir: Adobe Stock

Vabilo na dogodek: Kako se spopasti s pandemijo dezinformacij?

Ste tudi vi na družbenih omrežjih naleteli na novico, da se lahko pred novim koronavirusom zaščitite s toplo vodo ali s česnom?

Ali pa, da koronavirus sploh ne obstaja? Ste zasledili lažne objave o zapletih po cepljenju? In s tem povezanima čipiranjem ter tehnologijo 5G?

Zakaj se napačne informacije širijo hitreje od resničnih?

Dezinformacije nas lahko stanejo življenja, zato je pomembno, da jih znamo prepoznati.

Ali veste, kako?

Izziv #MojaGlobalnaPrijateljstva. Ilustracija: Nina Semolič
Ilustracija: Nina Semolič


V torek, 12. oktobra, ob 16. uri vas vabimo na brezplačno praktično in interaktivno spletno delavnico medijske pismenosti.

Na delavnico se lahko prijavite na povezavi. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 11. oktobra, do 12. ure.

Namenjena je vsem, ki se želite zavarovati pred poplavo lažnih novic in svoje odločitve sprejemati na podlagi verodostojnih virov.

Izpeljala jo bo dr. Sonja Merljak Zdovc, odgovorna urednica spletnega časopisa za otroke Časoris in izvajalka delavnic medijske pismenosti.

Spletni seminar je del projekta Moja globalna prijateljstva. V njem še vedno lahko sodelujejo tudi otroci, in sicer v istoimenskem izzivu.

***

Prispevek je del Časorisovega projekta Moja globalna prijateljstva, ki ga sofinancira Platforma Sloga v okviru projekta »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022«. Tega sofinancirajo Evropska unija, Ministrstvo za javno upravo in Ministrstvo za zunanje zadeve. Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališč ali mnenj financerjev. 

Logotip Platforma Sloga, projekt Predsedovanje

Sandra

Hanžič je novinarka, ki jo ob spremljanju vsakodnevnega dogajanja najbolj veselijo druženje s prijatelji, potovanja in sprehodi v naravo.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.