fbpx
Časoris
Razpis za mlade učitelje. Vir: Adobe Stock
Razpis za mlade učitelje. Vir: Adobe Stock

Razpis za mlade učitelje in pomočnike vzgojiteljev

Razpis za zaposlitve v vzgoji in izobraževanju

Tik pred zaključkom leta smo v Uradnem listu RS in na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport objavili razpis »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2019«.

Namenjen je zaposlitvam pomočnikov vzgojiteljev in učiteljev, svetovalnih delavcev oziroma vzgojiteljev začetnikov do 29 let, ki s tem dobijo priložnost za načrtovano, organizirano in strokovno vodeno praktično usposabljanje za samostojno vzgojno-izobraževalno delo v šoli oziroma vrtcu.

Cilj javnega razpisa je zaposliti 57 pomočnikov vzgojiteljev začetnikov, in sicer 24 v vzhodni in 33 v zahodni kohezijski regiji, za obdobje petih mesecev (od 1. 5. 2019 do 30. 9. 2019). Po izteku tega obdobja je mogoče delovno razmerje nadaljevati s sklenitvijo nove pogodbe o zaposlitvi, in sicer za obdobje vsaj enega meseca.

Cilj javnega razpisa je tudi zaposlitev 61 učiteljev začetnikov, 5 v vzhodni in 56 v zahodni kohezijski regiji, za obdobje osmih mesecev (od 1. 4. 2019 do 30. 11. 2019). Po izteku tega obdobja lahko učitelj začetnik nadaljuje delovno razmerje s sklenitvijo nove pogodbe o zaposlitvi, in sicer za obdobje vsaj šestih mesecev (najmanj do 31. 5. 2020).

Rok za oddajo prijav je 22. 1. 2019 do 11. ure.

Razpis sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Voščilo ministra dr. Jerneja Pikala

Spoštovani in spoštovane!

Želim, da bi bil prehod v novo leto lep in da bi v celotnem naslednjem letu živeli zadovoljno in uspešno.

Pri tem bi vas rad povabil k sodelovanju.

Mislim, da imamo veliko izzivov – tako na področju izobraževanja kot na področjih znanosti, športa, mladih, vsega tistega, s čimer se ukvarja to ministrstvo.

Zato bi vas rad povabil k sodelovanju, kajti v prihodnjem letu bi si želeli, da bi bil ta dialog med nami, starši, šolami, ravnatelji, vsemi tistimi, ki tako ali drugače sodelujejo v teh organizacijah, plodovit, predvsem pa bi peljal v smeri bolj kakovostnega in tudi človeku prijaznejšega izobraževanja.

Srečno!

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
27°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa