Časoris
Foto: Matija Kralj
Foto: Matija Kralj

Nenavadni položaji za branje

Zadnje čase imam tri položaje za branje knjig, ki so naj, naj.

Prvi je v postelji, s hčerko v naročju.

Drugi je v kopalnici, kadar gre mala spat in si privoščim še kako urico zase (če že ne zaspim tudi jaz). No, ta je še najbolj nenavaden, saj berem na pokriti straniščni školjki. Naše stanovanje ne dopušča spanja in branja ob luči naenkrat, zato druge možnosti pač ni.

In tretji? Ah, o tretjem lahko zadnji dve leti bolj ali manj le sanjam, sem si ga pa prej s pridom privoščila tudi večkrat na dan. Zleknjena na kavč, s kakšnim dobrim prigrizkom ob sebi.

Foto: Matija Kralj
Foto: Matija Kralj

Knjige, primerne za prvi položaj:

  • Kako okopaš malega dinozavra

Prikupna slikanica, v kateri so »navodila«, s katerimi se lahko poistoveti prav vsak otrok (in starš). Dinozaver ima sicer še tri prijateljice knjige: Kako uspavaš trudnega levčka, Kako nahraniš navihano opico in Kako oščetkaš zobe navihani krokodilčici.

  • Letališče, Gasilska postaja in Gradbišče – sestavi in zgradi

Super zadeva, saj vsak komplet poleg knjig vsebuje tudi sestavne dele za modele in zgibljivo letališče, gradbišče oziroma gasilsko postajo. Tako zabava traja dlje časa in običajni knjigi doda še eno dimenzijo.

Knjige, primerne za drugi položaj:

  • NepoTEŠeni

Knjige ne bi sicer niti vzela v roke, če ne bi slišala res dobrega priporočila. Zanjo mi je povedal znanec Bojan in jo opisal kot odlično kriminalko, ki jo je s pomočjo kredibilnih virov napisal res dober preiskovalni novinar.

  • Kaj moramo starši o denarju naučiti svoje otroke, preden gredo od doma

Res da imam še precej časa do tega trenutka, a knjiga je zanimiva in vsekakor primerna tudi za vsakdanje življenje. Ker sem sama bolj telebajsek na področju trgovanja z delnicami, sem se iz nje naučila nekaj novih stvari.

Knjige, primerne  za tretji položaj:

  • Dobro jutro, zdravje

Avtorica Tajča Pavček v knjigi opisuje svojo intimno zgodbo o avtoimunski bolezni in sporoča, da je vse le v glavi. Zaenkrat sem prebrala le nekaj delov poglavja 7 korakov, ki vas bodo pripeljali do zdravja; ti so še potrdili nekaj stvari, ki jih že vem. Knjigi je priložen tudi meditacijski audio CD.

Foto: Matija Kralj
Foto: Matija Kralj
  • Šefinja

Fascinantna in resnična zgodba o dekletu, ki je pri 22 letih obesila šolo na klin in na Ebayu začela prodajati vintage oblačila. Knjiga nosi pomembno sporočilo, ki bi ga rada predala tudi svoji hčerki: poslušaj svoj šesti čut in hodi svojo pot. Čeprav je to veliko težje, kot slepo slediti drugim.

  • Knjiga za divjo žensko

Komaj čakam, da jo vzamem v roke, saj je prodorna hrvaška avtorica navdih zanjo našla v eni mojih najljubših knjig: Ženske, ki tečejo z volkovi.

  • Izvor

Peti roman Dana Browna, najbolj znanega kot avtorja knjige Da Vincijeva šifra. Tudi tokrat je napeta zgodba prepletena z zgodovino, umetnostjo, šiframi in simboli. V središču je znova profesor Robert Langdon, ki si ga sama nikakor ne morem predstavljati drugače kot z obrazom Toma Hanksa.

Katero bi mi priporočili vi?

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.