Časoris
Poslanica učiteljem. Foto: Sonja Merljak/Časoris
Poslanica učiteljem. Foto: Sonja Merljak/Časoris

Zaradi učiteljev je slovenska šola dobra šola

Spoštovani vzgojiteljice, vzgojitelji, učiteljice, učitelji, profesorice, profesorji, ravnateljice, ravnatelji, direktorice, direktorji, strokovne sodelavke in sodelavci, dragi vsi zaposleni v šolah in vrtcih,

vzgoja in izobraževanje sta eden od ključnih stebrov naše družbe. S svojim poslanstvom, pa tudi s srcem, širite obzorja otrokom, mladostnikom, soustvarjate družbo znanja. Vaša odgovornost je velika, pričakovanja do vas so vse večja in vem, da jih ni enostavno izpolnjevati.

A vendar, prav zaradi vas je slovenska šola dobra šola. Trdna in kakovostna. In prav vi ste tisti, ki ustvarjate zelo odgovorno in predano vse dobro otrok in mladih in predvsem njihove prihodnosti.

Novo šolsko leto tudi za vas prinaša kar nekaj sprememb, denimo drugačno ureditev delovnega časa, novosti pri razširjenem programu v osnovni šoli, ne nazadnje tudi spremembe, ki jih prinašajo novi zakonski predpisi, podzakonski akti.

Vem, da so pri nekaterih vabila kar malo razburjenja.

A vendar, znali smo jih uskladiti in upam, da jih bomo znali tudi razumno prevesti v vsakodnevno življenje otrok in mladih in predvsem vas, ki delujete in sodelujete v šolskem prostoru. Drži tudi, da včasih strokovne rešitve razumemo različno, da jih vidimo različno, a moje trdno prepričanje je, da jih vedno znamo umestiti tako, da je to v dobro vzgoji in izobraževanju, predvsem pa mladim in otrokom.

In še nekaj je pomembno. Vem, da smo vsi zavezani istemu cilju, to je, da vzgojo in izobraževanje vedno in znova postavimo na tisto vidno in trdno mesto, ki si ga v družbi zasluži. Upam, da bo tako tudi z novo vlado.

Dragi učiteljice, učitelji, vzgojitelji, vzgojiteljice, spoštovani ravnatelji, ravnateljice, direktorji, direktorice, vsi, ki soustvarjate šolski prostor in ga razvijate,

vi ste tisti, brez katerih ni kakovostnega šolstva, ni uspešnih rezultatov in razvoja otrok in mladine, pa tudi ne zadovoljnih staršev, celotne družbe. Tako najmlajšim kot tudi šolarjem in dijakom ste pogosto velik vzor, pa tudi podpora in predvsem včasih tisto pravo uho za slišanje in videnje.

Hvala vam, da pri njih spodbujate ustvarjalnost, kreativnost, radovednost, jim pomagate, odkrivate različne talente. In kot rečeno, predvsem jim prisluhnite.

Za vaše prizadevno delo se vam res iskreno zahvaljujem. Veliko smo sodelovali, veliko smo storili dobrega. Vedno je še kaj, kar je primerno in potrebno in potrebuje razvoj. A vem, da smo vsi skupaj stremeli k napredku, prav zato, da bo družba še trdneje verjela, kako pomembno je znanje, kako pomembna je šola, kako pomembna je znanost in kako pomembno je, da znamo z mladimi sodelovati, jih slišati in jim tudi prisluhniti.

Pa ne le to. Hvala vam za to, da smo soustvarjali pedagoški, pa tudi šolski mir, prav takrat, ko je bilo najbolj potrebno. Prepričana sem, da boste tako odgovorno in s srčnim poslanstvom kot do sedaj  tudi v prihodnje opravljali svoje delo.

Vse dobro pri vašem delu in uspešno v novem šolskem letu.

Dr. Maja Makovec Brenčič

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.