Časoris
Mladinska konferenca bo osredotočena na participacijo mladih. Vir: Freepik
Mladinska konferenca bo osredotočena na participacijo mladih. Vir: Freepik

Začenja se Evropska mladinska konferenca

Danes se začenja štiridnevna Evropska mladinska konferenca, ki se je bodo udeležili predstavniki Urada RS za mladino in predstavniki mladih iz Mladinskega sveta Slovenije.

Tokrat bo potekala virtualno na temo participacije mladih na lokalni, nacionalni in evropski ravni ter uresničevanja mladinskega dialoga v prihodnje. 

Direktorica urada za mladino mag. Dolores Kores se bo udeležila mladinskega dialoga v nedeljo, 14. marca 2021, in sodelovala v razpravi o zagotavljanju virtualnih mladinskih prostorov za mlade, o dostopu do informacij in storitev ter o priložnostih za participacijo mladih. 

Ob konferenci se v ponedeljek, 15. marca 2021, začenja tudi dvodnevno srečanje generalnih direktorjev EU, pristojnih za mladino, v okviru katerega bodo udeleženci izmenjali mnenja o mladinskih politikah, temelječih na pravicah, programih Erasmus+, Evropski solidarnostni enoti in Evropski agendi za mladinsko delo.

Direktorica urada bo na srečanju predstavila: 

Evropska mladinska konferenca portugalskega predsedovanja poteka v sklopu 8. cikla Evropskega mladinskega dialoga, ki se bo zaključil s slovenskim predsedovanjem in z Evropsko mladinsko konferenco ter srečanjem generalnih direktorjev, ki ju bo Slovenija organizirala v septembru. 

Dolores Kores bo tako od portugalskega predsedstva v ponedeljek simbolično prevzela vodenje predsedovanja na področju mladine in vodenje Evropske usmerjevalne skupine za mladinski dialog. Dogodek boste lahko spremljali v živo.

Slovenija bo predsedovanje uradno prevzela 1. julija 2021.

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.