Časoris
Načrt sproščanja ukrepov ob epidemiji covid-19. Vir: gov.si.
Vir: gov.si

Še naprej šolanje na daljavo

Zaradi aktualnih epidemioloških podatkov je vlada danes podaljšala vse ukrepe. Zato bo v naslednjem tednu na vseh stopnjah še naprej potekalo šolanje na daljavo, vrtci pa bodo še vedno zagotavljali le nujno varstvo otrok, sporoča ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Vlada je sprejela načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije covida-19.

Število okužb predstavlja sedemdnevno povprečje. To danes znaša 1461 okužb, včeraj pa je bilo v bolnišnice sprejetih 1289 bolnikov s covidom-19.

Zdravstveni Tomaž Gantar na tiskovni konferenci.
Zdravstveni minister Tomaž Gantar je na tiskovni konferenci poudaril, da bo ukrepe mogoče sproščati šele tedaj, ko bomo zanesljivo vedeli, da je v bolnišnicah dovolj prostora za vse, ki bi potrebovali zdravljenje. Vir: gov.si

Za sprostitev paketov ukrepov bo po besedah ministra za zdravje Tomaža Gantarja zadostoval le en dosežen pogoj.

Na področju vzgoje in izobraževanja ter športne dejavnosti se bodo ukrepi sproščali na naslednji način:

  • Ko bo dosežen oranžni semafor (pod 1000 okužb / 1000 hospitaliziranih bolnikov s covidom-19), se bodo odprli vrtci ter šole in zavodi za učence s posebnimi potrebami. V šolo bodo odšli učenci in učenke prve triade osnovne šole. Dovoljene bodo športne aktivnosti na prostem.
  • Ko bo dosežen rumeni semafor (pod 600 okužb / 500 hospitaliziranih bolnikov s covidom-19), bodo v šolo odšli tudi preostali učenke in učenci osnovne šole ter dijakinje in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol.
  • Ko bo dosežen zeleni semafor (pod 300 okužb), sledi odprava vseh omejitev na področju vzgoje in izobraževanja ter sprostitev vseh športnih dejavnosti.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov bo vlada spremljala na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bo ukrep začel veljati drugi naslednji dan od izpolnjenih kriterijev.

Vlada je sprejela tudi Načrt množičnega prostovoljnega ponavljajočega testiranja ter Nacionalno strategijo cepljenja, po kateri so zaposleni v vzgoji in izobraževanju uvrščeni v prednostne skupine tako za testiranja kot tudi za cepljenje.

Romana

Dobnikar Šeruga rada potuje po vsem svetu. Spoznava nove kraje in ljudi in se vedno znova razveseli spoznanja, da smo prebivalci tega planeta zelo različni in vendar povsem enaki.

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.