Časoris
Ni še zagotovo znano, ali bodo morali otroci tudi v učilnici nositi maske. Vir: Adobe Stock
Ni še zagotovo znano, ali bodo morali otroci tudi v učilnici nositi maske. Vir: Adobe Stock

Pouk še naprej po zelenem modelu B

Tudi po tretjem tednu šolskega leta 2020/2021 podatki kažejo, da se bo pouk odvijal po zelenem modelu B, pravijo na ministrstvu, kar pomeni, da učenke in učenci ter dijakinje in dijaki obiskujejo pouk v šoli. Trenutno ni razloga, da bi bilo drugače. 

Sedemnajstega septembra je bil pri 31 zaposlenih v vrtcih ugotovljen sum na okužbo, zato jim je bila odrejena karantena. Med zaposlenimi v osnovni šoli je bilo takšnih 133, v srednjih šolah pa šestnajst. Okuženih z novim koronavirusom je bilo v vrtcih na ta dan devet, v osnovnih šolah 46 in v srednjih šolah sedem.

Med vrtčevskimi otroki je bilo v karanteni 31 otrok, v osnovni šoli 208 učenk in učencev ter 82 dijakinj in dijakov srednjih šol.

Okužen z virusom je en vrtčevski otrok, 55 osnovnošolcev in 23 srednješolcev.

»V vrtcih in šolah moramo zagotoviti ukrepe, ki bodo omogočali, da vzgojno-izobraževalni proces teče dalje in da preprečimo možnost širjenja virusa,« še dodajajo na ministrstvu.

14. septembra je sicer pričela delovati interna aplikacija za poročanje o pojavnostih in oblikah okužbe z novim koronavirusom v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Vanjo ravnateljice in ravnatelji šol in vrtcev dnevno vpisujejo podatke, ki so pomembni za spremljanje in transparentno analizo stanja v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Clear
6°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.