Časoris
Naj bo torej želja po znanju tista stalnica, ki nas motivira in vodi naprej, skozi vse leto, pred počitnicami sporoča minister za vzgojo in izobraževanje. Foto: Soloway/Dreamstime
Naj bo torej želja po znanju tista stalnica, ki nas motivira in vodi naprej, skozi vse leto, pred počitnicami sporoča minister za vzgojo in izobraževanje. Foto: Soloway/Dreamstime

Ministrova poslanica ob zaključku šolskega leta

Drage učenke in učenci, dijakinje in dijaki, spoštovane zaposlene in zaposleni v vzgoji in izobraževanju, spoštovani starši,

za nami je še eno šolsko leto.

Tudi tokrat je bilo polno raznovrstnih izzivov, a prav zato tudi bogato s priložnostmi za usvojitev novih znanj, neprecenljivih življenjskih izkušenj in osebno rast.

Družba in svet se spreminjata bliskovito hitro, vsako leto še nekoliko hitreje in včasih se zdi, da nas čas prehiteva po obeh straneh.

A v resnici me ne skrbi zares.

Opažam in verjamem, da so današnji šolarji oziroma dijaki radovedni in sposobni, ob predanem delu zaposlenih v slovenskem vzgojno-izobraževalnem sistemu in podpori domačega okolja pa bodo jutri postali samozavestni, odgovorni odrasli državljani, ki bodo našo družbo peljali v pravo smer.

Vsem učenkam in učencem naj pred dokončnim pobegom v brezskrbnost poletnih dni čestitam za uspešno delo v minulem šolskem letu.

Prepričan sem, da boste tudi med počitnicami ostali ustvarjalni, zvedavi in se septembra v šolske klopi vrnili polni zanosa.

Čestitam tudi vsem dijakinjam in dijakom. Naj bo letošnje poletje ob zasluženem počitku radodarno tudi z novimi spoznanji o svetu in sebi.

Letošnjim maturantom naj v času zadnjih preizkusov zaželim še nekaj sreče, predvsem pa samozavesti, da zmorejo.

Nenazadnje pa se za vztrajno predanost vzgajanju in izobraževanju zahvaljujem vsem učiteljem in ravnateljem oziroma zaposlenim v slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodih. Ni vedno lahko in vem, da se vam občasno celo zazdi, da ne slišimo vaših predlogov, dvomov in skrbi.

Zagotavljam vam, da ni tako. Vaše delo cenimo in ves čas se zavedamo, kako pomembno poklicno poslanstvo imate, še zlasti v tem hitrem, marsikdaj neobvladljivem tempu sodobnega sveta.

Vi ste tisti, ki odpirate vrata znanju prihodnjim generacijam, generacijam, ki bodo sooblikovale skupno prihodnost človeštva.

Ob koncu šolskega leta naj vam še zaželim, da v prihodnjih mesecih naberete novih moči, veselim pa se tudi vseh priložnosti in izzivov, ki jih bomo skupaj naslavljali jeseni in v prihodnjih letih.

Letnemu času primerno naj si izposodim še besede znamenitega znanstvenika, ki je razmišljal takole:

To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje.

Isaac Newton

Naj bo torej želja po znanju tista stalnica, ki nas motivira in vodi naprej, skozi vse leto.

Uživajte in srečno.

MVI

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.