Časoris
Hvala vsem, ki ste priskočili na pomoč sošolcem v stiski, povzdignili glas proti krivici, polepšali dan s prijazno besedo in prispevali k pozitivnemu vzdušju v razredu, sporoča minister za vzgojo in izobraževanje. Foto: Pavel Kobysh/Dreamstime
Hvala vsem, ki ste priskočili na pomoč sošolcem v stiski, povzdignili glas proti krivici, polepšali dan s prijazno besedo in prispevali k pozitivnemu vzdušju v razredu, sporoča minister za vzgojo in izobraževanje. Foto: Pavel Kobysh/Dreamstime

Minister Felda: Učenje vas spremlja na vsakem koraku in vse dni v letu

Drage učenke in učenci, dijakinje in dijaki, spoštovane zaposlene in zaposleni v vzgoji in izobraževanju, cenjeni starši,

napočil je tisti čas v letu, ko se z veseljem in pričakovanjem brezskrbnih poletnih dni lahko ozrete na šolsko leto, ki se izteka.

Kot vsako leto je tudi tokrat za vami veliko dela, morda velikih uspehov, morda nekaj razočaranj, brez dvoma pa izzivov, ki ste jih premagovali po svojih najboljših močeh in se pri tem veliko naučili.

Pri tem bi se rad osebno zahvalil vsem predanim učiteljem, vzgojiteljicam in vzgojiteljem, ravnateljem in ostalim zaposlenim v vzgojno-izobraževalnem sistemu ter vsem povezanim pristojnim institucijam, ki z vnemo sodelujete pri snovanju in umeščanju vseh sprememb in prilagoditev, ki jih uvajamo v vzgojno-izobraževalni sistem.

Vaši predlogi, izkušnje, skrbnost, vztrajnost in seveda neomajna predanost pedagoškemu poslanstvu so tiste lastnosti, brez katerih kakovostnih javnih šol v Sloveniji ne bi bilo.

Minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda. Vir: ministrstvo za vzgojo in izobraževanje
Vir: ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

Zahvaljujem se tudi vsem staršem in skrbnikom, ki podpirate svoje otroke in mladostnike na njihovi izobraževalni poti, pri tem pa jim nudite varno zatočišče in spodbudo, ki jih opremi s čustveno odpornostjo in samozavestjo pri premagovanju ovir pri učenju, medosebnih odnosih in v življenju nasploh.

Hvala vsem, ki ste priskočili na pomoč sošolcem v stiski, povzdignili glas proti krivici, polepšali dan s prijazno besedo in prispevali k pozitivnemu vzdušju v razredu.

Vaša dejanja, čeprav morda neopazna na prvi pogled, imajo neprecenljivo vrednost.

Morda mislite, da poletni čas predstavlja oddih od izobraževanja, a vedite, da vas učenje v resnici spremlja na vsakem koraku in vse dni v letu.

Poletje in počitnice. Vir: Adobe Stock
Vir: Adobe Stock

Prepričan sem, da vas bodo tudi letošnje počitnice obogatile z znanjem, bodisi v času morskih dogodivščin, med druženjem s prijatelji v parku, na gozdnem pohodu, ob sklepanju novih poznanstev ali med branjem kakšnega posebej vznemirljivega romana.

Srečno in srčno poletje vsem skupaj.

dr. Darjo Felda, minister za vzgojo in izobraževanje

MVI

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.