Časoris
Učenci se po zimskih počitnicah postopoma vračajo v razred. Vir: Freepik
Učenci se po zimskih počitnicah postopoma vračajo v razred. Vir: Freepik

Konec počitnic za sto tisoč učencev

Počitnice se zaključujejo za učenke in učence zahodne Slovenije, to je za 107.227 učencev.

V razrede pa so se ta teden že vrnili učenke in učenci iz vzhodne Slovenije, teh je 83.820. Vrnitve so se izjemno razveselili, saj so se prej več mesecev šolali na daljavo.

Nekateri bi sicer raje nadaljevali s takšno obliko šolanja, saj morajo sedaj spet vstajati bolj zgodaj, prav tako jim je doma udobnejše, je pred dnevi povedala Mojca Kirbiš, ravnateljica OŠ Rada Robiča Limbuš.

Dodala je, da je med otroki tudi kakšen tak, ki ga je vrnitve v šolo strah zaradi osebnih negativnih izkušenj s covidom-19.

Zato bo učencem v teh dneh treba prisluhniti, veliko pozornosti pa nameniti ponovnemu navajanju na šolsko rutino. Stiska ob vrnitvi se po njenih besedah pojavlja tudi pri katerem od zaposlenih.

Podatki o številu okuženih otrok in zaposlenih v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter šolah s prilagojenim programom spremlja sledilnik v vzgoji in izobraževanju, ki je objavljen na spletni strani ministrstva. Tam so na voljo tudi podatki o številu učencev ter oddelkov v karanteni.

V vrtcih ter osnovnih in srednjih šolah je po zadnjih podatkih aktivno okuženih 190 otrok in 353 zaposlenih. V karanteni je 3.308 otrok oziroma 159 oddelkov.

Delež aktivnih okužb v vzgoji in izobraževanju. Vir: MIZŠ
Vir: MIZŠ

Glede na podatke, objavljene na spletni strani, je delež okuženih učencev po prvem tednu vrnitve prve triade v šole majhen.

Prav tako je med okuženimi le malo srednješolcev. Ti se bodo tudi v prihodnjem tednu izobraževali na daljavo. V šole se bodo vrnili le dijaki in dijakinje nižjega poklicnega izobraževanja in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol, to je skupaj 20.196 dijakov.

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.