Časoris
Bodoči dijaki lahko do 22. aprila prenesejo svojo prijavo na drugo šolo. Vir: Freepik
Bodoči dijaki lahko do 22. aprila prenesejo svojo prijavo na drugo šolo. Vir: Freepik

Izjemno zanimanje za gimnazije in programe računalništva

Objavili smo stanje prijav v programe nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega izobraževanja in gimnazij.

Šole se še lahko odločijo, da bodo zmanjšale število prostih mest, obseg razpisanih mest bomo zato ponovno objavili 17. aprila. Bodoči dijaki lahko do 22. aprila prenesejo svojo prijavo na drugo šolo.

Za zdaj kaže, da je na večini šol več prostih mest za novince, kot je prijavljenih, vendar je nekaj izjem.

V gorenjski regiji je na večini šol več mest, kot je bilo interesa: izjema so program medijski tehnik (Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica), tehnik mehatronike in tehnik računalništva (ŠC Kranj, Srednja tehniška šola) in vsi programi Gimnazije Kranj.

V goriški regiji je več prijav, kot je prostih mest, na športnem oddelku Gimnazije Nova Gorica ter programih predšolske vzgoje (Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina), tehnik računalništva (ŠC Nova Gorica, Elektrotehniška in računalniška šola), ekonomski tehnik (ŠC Nova Gorica, Srednja ekonomska in trgovska šola) in tehnik mehatronike (ŠC Nova Gorica, Strojna, prometna in lesarska šola).

V jugovzhodni regiji je veliko zanimanje za program ekonomske gimnazije in ekonomski tehnik (Ekonomska šola Novo mesto), gimnazije in njenega športnega oddelka (Gimnazija Novo mesto), tehnik računalništva in tehniška gimnazija (ŠC Novo mesto, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija), lesarski tehnik (ŠC Novo mesto, Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola), tehnik mehatronike (ŠC Novo mesto, Srednja strojna šola) in farmacevtski tehnik (ŠC Novo mesto, Srednja zdravstvena in kemijska šola).

V koroški regiji je več prijav, kot je prostih mest, za program tehnik računalništva (ŠC Ravne na Koroškem, Srednja šola) in predšolska vzgoja (ŠC Slovenj Gradec, Srednja šola Slovenj Gradec in Muta).

V obalno-kraški regiji je več interesa kot mest na Gimnaziji Gian Rinaldo Carli Koper, gimnaziji in likovni smeri umetniške gimnazije (Gimnazija Koper), programih kozmetični tehnik, predšolska vzgoja in zdravstvena nega (Srednja šola Izola), avtoserviser in frizer (Srednja tehniška šola Koper) ter ekonomski tehnik (ŠC Srečka Kosovela Sežana, Gimnazija in ekonomska šola).

V osrednjeslovenski regiji je več prijav na programih tehniška gimnazija in veterinarski tehnik (BIC Ljubljana, Gimnazija in veterinarska šola), pomočnik v biotehniki in oskrbi (BIC Ljubljana, Živilska šola), tehnik računalništva in tehniška gimnazija (Elektrotehniška-računalniška strokovna šola in gimnazija), gradbeni tehnik (Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola), medijski tehnik (Srednja medijska in grafična šola Ljubljana), avtoserviser in tehnik računalništva (Srednja šola Domžale), računalničar in tehnik mehatronike (Srednja šola tehniških strok Šiška), gimnazija in predšolska vzgoja (Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana), zdravstvena nega (Srednja zdravstvena šola), strojni tehnik in tehnik varovanja (ŠC Ljubljana, Srednja strojna in kemijska šola), ekonomski tehnik (ŠC za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana) in oba programa Ekonomske šole Ljubljana. Izjemno zanimanje je tudi za programe Srednje frizerske šole Ljubljana, Srednje šole za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Waldorfske šole Ljubljana ter gimnazij Želimlje, Bežigrad, Jožeta Plečnika, Ledina, Poljane, Šentvid, Šiška, Vič in Škofijske klasične gimnazije.

V podravski regiji bo vpis verjetno omejen na programih veterinarski tehnik (Biotehniška šola Maribor), tehnik varovanja (Prometna šola Maribor), ekonomski tehnik (Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor), računalnikar in tehnik računalništva (Srednja elektro-računalniška šola Maribor), kozmetični tehnik in zdravstvena nega (Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor), tehnik računalništva (ŠC Ptuj, Elektro in računalniška šola), avtoserviser (ŠC Ptuj, Strojna šola), avtoserviser (TŠC Maribor, Srednja strojna šola) ter Prvi, II. in III. gimnaziji Maribor in Srednji šoli za oblikovanje Maribor.

V pomurski regiji je več zanimanja, kot je prostih mest, za programe strojni tehnik (Dvojezična srednja šola Lendava), ekonomska gimnazija (Ekonomska šola Murska Sobota, Srednja šola in Gimnazija), elektrotehnik, mizar in tehnik računalništva (Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota) ter Gimnazija Murska Sobota.

V posavski regiji je na večini šol dovolj prostih mest, izjema sta programa predšolska vzgoja (Strokovno izobraževalni center Brežice, Srednja šola) in tehnik računalništva (ŠC Krško – Sevnica, Srednja šola Krško).

V primorsko-notranjski regiji je večje število prijav, kot je mest za novince, na programih zdravstvena nega (Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna) in strojni tehnik (ŠC Postojna, Srednja šola).

V savinjski regiji je veliko prijav na programe ekonomska gimnazija in ekonomski tehnik (Ekonomska šola Celje), športni oddelek gimnazije (I. gimnazija v Celju), kozmetični tehnik in zdravstvena nega (Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje), tehniška gimnazija (ŠC Celje), elektrikar in tehnik računalništva (ŠC Celje, Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo), avtoserviser in frizer (ŠC Celje, Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko), medijski tehnik, mehatronik operater, strojni tehnik in tehnik mehatronike (ŠC Celje, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije), mehanik kmetijskih in delovnih strojev ter veterinarski tehnik (ŠC Šentjur, Srednja poklicna in strokovna šola), športni oddelek gimnazije (ŠC Velenje) in Gimnazijo Celje – Center.

V zasavski regiji je edini program, kjer je povpraševanje večje, kot je število mest za novince, za tehnika računalništva (Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje).


MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.