Časoris
Iskanje resnice v svetu novic. Ilustracija: Urška Stropnik Šonc
Ilustracija: Urška Stropnik Šonc

Lažne novice v koronačasih

Ste tudi vi na družbenih omrežjih naleteli na novico, da se pred novim koronavirusom zaščitite kar s česnom ali toplo vodo?

Kako prepoznati lažne novice in se tako zavarovati pred zlorabami na spletu ter zakaj je treba pomisliti, preden informacije delimo na družbenih omrežjih?

V četrtek, 18. junija, ob 13.30 se nam pridružite na brezplačnem interaktivnem spletnem seminarju Kako prepoznati lažne novice in ostati varni na spletu?, ki bo trajal 45 minut.

Če želite dostop do videopovezave, vas prosimo, da se prijavite s svojim elektronskim naslovom.

Brezplačni spletni seminar je namenjen vsem, ki jih zanima, kako prepoznati lažne novice in se zavarovati pred dezinformacijami oziroma informacijskimi prevarami in zlorabami na spletu.

Kratke brezplačne seminarje bomo pripravili tudi v prihodnjih mesecih.

***
Brezplačni spletni seminar pripravljamo v okviru projekta Alumni za boljšo znanstveno in zdravstveno pismenost (Alumni Advancing Science and Health Literacy), ki ga sofinancira U.S. Embassy Ljubljana.

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.