fbpx
Časoris
Foto: Matija Kralj
Foto: Matija Kralj

Knjige za aprilsko vreme

Vsako vreme ima svoje prednosti in slabosti in vsako prinaša določene radosti.

Predvsem pa je vsaka oblika vremena nujno potrebna za določene procese v naravi.

Svojo hčer zato učim, da ni slabega in lepega vremena, ampak je samo vreme.

In zato ogromno časa preživimo zunaj ne glede na to, ali sije sonce ali dežuje.

Če se naši čevlji premočijo in se prej vrnemo domov, nam pridejo prav knjige z idejami za krajšanje časa oziroma za takšno in drugačno ustvarjanje.

V zadnjem času nas navdušujejo predvsem naslednje …

Pripojedke (založba Pivec)

Kaj se zgodi, če združimo pravljice in kuhanje? Ravno to sta storili avtorici knjige. Ena je zbrala in malce priredila klasične pravljice z vsega sveta, druga pa je knjigi dala pečat z recepti, v katerih nastopajo liki iz omenjenih pravljic.

Otroške igre na Slovenskem od A do Ž (založba Celjska Mohorjeva družba)

Knjiga je prava pravcata zakladnica otroških iger. Je prav super osvežilnica spomina, saj so v njej tudi nekatere v današnjih časih že kar malo pozabljene rajalne in lovilne igre.

Prav osupnilo me je dejstvo, da poleg teh dveh tipov iger obstaja še 21 drugih, kot so mostne, posnemovalne, dotikalne, prstne, zibalne, spretnostne in druge.

Foto: Matija Kralj
Foto: Matija Kralj

Zabavni poskusi za otroke (založba Mladinska knjiga)

Vsebina knjige je razdeljena na fiziko, kemijo, biologijo in naravo, zato je uporabna tudi kot zelo zabaven način učenja nekaterih lastnosti in zakonitosti na teh področjih. Če vam samo povem, da del poglavja o osupljivi kemiji govori o tem, kako narediti sladoled brez zamrzovalnika, vam bo takoj jasno, zakaj.

365 znanstvenih poskusov (založba Morfem)

Še ena nadvse zanimiva knjiga, ki se osredotoča na zabavne poskuse, med katerimi so recimo tudi, kako narediti živi pesek, umetni smrkelj, nori plastelin, skokico, okrasek iz želatine in še marsikaj. V izdelovanju ne bodo uživali samo otroci, ampak tudi odrasli.

Kuharske igrarije (založba Okaši)

Foto: Matija Kralj
Foto: Matija Kralj

Kuhanja se čedalje pogosteje lotevam kar s svojo malčico v naročju, in ta knjiga mi bo v prihodnosti še v veliko pomoč. V njej so na zabaven način (s pomočjo pesmic, rim in izštevank) zbrani nasveti, kako prepoznati kakovost živil in pripraviti obroke, da bo telo dobilo vse sestavine, ki jih potrebuje.

Najboljše iz našega kotlička (Racoon Slovenia)

Priznam, da je še nisem prebrala, mi je pa padla v oči, ker jo je napisalo prav vseh pet članov družine Omerzu. V njej so zbrali svoje najljubše zdrave jedi, ki jih ponavadi pripravljajo v kotličku, in jih opremili s fotografijami. Knjiga povezuje in opominja na največje dragocenosti, ki so družina, dobra družba prijateljev, prosti čas, neokrnjena narava, neoporečna hrana in zdravje.

Če poznate tudi vi kakšno knjigo, ki je primerna za aprilsko vreme, njen naslov zapišite v komentar. Se beremo spet maja.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Fog
16°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa