Za petdeset let zgodb in spominov

Facebooktwittergoogle_plus

Na OŠ Mirana Jarca v Ljubljani bo danes posebej slovesno, saj bodo praznovali njen petdeseti rojstni dan.

V tem času se je na šoli, kot pravi mentorica novinarskega krožka, učiteljica Bernarda Močilnik, nabralo za petdeset let zgodb in spominov, ki jih želijo deliti tudi z drugimi.

V pripravah na slovesnost so moči združili vsi, ki so kot učenci, delavci, učitelji ali starši soustvarjali zgodovino šole.

Požlahtili jo bodo nekdanji učenci: zvezdi muzikala Mamma Mia igralec Gojmir Lešnjak – Gojc in igralka in pevka Lea Bartha, igralec  Branko Završan, glasbenik Bojan Jurjevič – Jurki, skladatelj Slavko Avsenik ml., violinist Žiga Cerar in Tim Horvat, dijak, ki je do sedaj izdal že tri romane.

Na kaj ste v vseh teh letih na šoli najbolj ponosni?
Na vse generacije učencev, ki so se učili in tudi drugače kalili na naši šoli.

V mislih nimamo le vidnih uvrstitev na vseh šolskih tekmovanjih in učencev, ki poleg uspešnega spopadanja z vse bolj zahtevnim šolskim delom dosegajo uspehe tudi v športu, umetnosti ali na drugih področjih.

Ponosni smo prav na vse učence, ki so se vsak po svoje spoprijeli z izzivi, ki jih šola prinaša, jih premagali in se nato uspešno spoprijeli še z izzivi odraslega življenja.

Ponosni smo, da smo košček v mozaiku teh življenjskih zgodb.

Zadovoljni pa smo tudi, da imamo priložnost delati in se učiti na šoli, ki s svojo arhitekturo in zeleno okolico ustvarja toplo in prijetno atmosfero.

Ste morda ob obletnici kaj na šoli obnovili ali pridobili?
Šolo nenehno obnavljamo, dopolnjujemo, moderniziramo.

V vseh teh letih smo šolo že celo obnovili, tako da posebnega darila za rojstni dan nimamo.

V prihodnosti nas čakata le še dva večja zalogaja, ki čakata na podporo Mestne očine Ljubljana, obnova zunanjega igrišča in telovadnice.

 

image_print
Facebooktwittergoogle_plus
Gojmir Lešnjak - GojcOŠ Mirana Jarcarojstni dan

Sonja • 12. 11. 2015


Prejšnja objava

Naslednja objava

Dodaj odgovor