fbpx
Časoris
Kako se ohladiti med vročinski valom? Pomagajo tudi vodnjaki. Foto: Nicolas Longchamps. CC BY-NC 2.0

Vročinski val in dobre knjige

Evropo je zajel vročinski val.

To pomeni, da so temperature visoke. Strokovnjaki svetujejo, da so otroci in starejši med deseto uro dopoldne in peto uro popoldne v senci, še najbolje pa v zaprtih prostorih.

Še posebej morate biti pozorni, da ne ostanete v zaprtem avtomobilu. Temperatura lahko zelo hitro naraste in že po petih minutah ti je pošteno vroče.

Morebitni dolgčas lahko preganjate z branjem. Na britanski spletni strani lovereading so pripravili seznam najbolj priljubljenih knjig vseh časov in med njimi so tudi mnoge za otroke.

Na prvem mestu je Koran, muslimansko sveto pismo, na drugem je Biblija, že na petem pa je serija knjig o Harryju Potterju.

Med prvimi tridesetimi knjigami so denimo Mali princ; Alica v čudežni deželi; Povest o dveh mestih; Gospodar prstanov; Lev, čarovnica in omara ter Zelo lačna gosenica.

V uredništvu imamo od naštetih najraje Zelo lačno gosenico. Katera pa je tebi najbolj všeč?

Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.