fbpx
Časoris
Med okuženimi otroki so tudi trije vrtičkarji. Vir: Pixabay
Med okuženimi otroki so tudi trije vrtičkarji. Vir: Pixabay

V šolah raste število okuženih

Po prvem tednu oktobra podatki iz interne aplikacije kažejo, da razmere postajajo zahtevnejše.

Med okuženimi otroki so trije iz vrtca, 62 jih obiskuje osnovno šolo, 68 srednjo. V karanteni je 48 vrtčevskih otrok, 499 učenk in učencev ter 132 dijakinj in dijakov.

Med zaposlenimi jih je v vrtcih okuženih 26, v osnovnih šolah 78, v srednjih pa 15. V karanteni je 29 zaposlenih v predšolski vzgoji, 139 v osnovnem in 18 v srednjem šolstvu.

V karanteni je 11 oddelkov predšolskih otrok (200 otrok), 55 oddelkov osnovnih šol (1.100 učenk in učencev) ter 41 oddelkov srednjih šol (1.040 dijakinj in dijakov).

Na današnji dan je skupaj okuženih 0,06 odstotka vseh otrok, učencev, dijakov in zaposlenih v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah; v karanteni pa jih je 0,81 odstotka.

Podatki o relativnem deležu okuženih na posamezni ravni izobraževanja kažejo, da je porast okuženih zaznati predvsem med dijakinjami in dijaki v srednjih šolah ter med zaposlenimi v osnovnem šolstvu.

Še naprej vse udeležene v vzgoji in izobraževanju prosimo, da upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Poskrbimo, da ostanemo zdravi.

Povabilo k sodelovanju

Ste med tistimi, ki so morali ostati doma?

Sporočite nam, kako poteka življenje v karanteni.

Kakšne so vaše izkušnje? Kako poteka šolanje na daljavo? Je bil preskok hiter in učinkovit ali se je kje zataknilo?

Kako je z učitelji, ki so bili v stiku z okuženimi učenci? Kdo jih nadomešča, če so v karanteni?

Želimo slišati vaš glas!

MIZŠ

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.