Časoris
Zotkini talenti 2018. Foto: Tamino Petelinšek/STA
Zotkini talenti 2018. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Tekmovanja iz znanja ponujajo večji izziv kot šolske naloge

Kdo so mladi, ki so se v tem šolskem letu najbolj izkazali na tekmovanjih iz znanja?

Na državnih tekmovanjih iz znanj z različnih področij in na srečanjih mladih raziskovalcev, ki jih prirejajo v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije, je najboljše rezultate doseglo kar 638 otrok.

Na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma v Ljubljani pa se je v soboto zbralo kar 189 Zotkinih talentov; nekateri med njimi so bili celo dvojni ali trojni nagrajenci.

Letošnjo prireditev je vodil Nik Škrlec. Udeležila se jo je tudi Anja Zdovc, četrtošolka na oddelku za mednarodno maturo na Gimnaziji Bežigrad.

Nik Škrlec in Zotkini talenti 2018. Foto: Tamino Petelinšek/STA
Nik Škrlec in Zotkini talenti 2018. Foto: Tamino Petelinšek/STA
Obožujem trenutek, ko se zgodi klik v glavi

Različnih tekmovanj s področja naravoslovja se udeležujem že od osnovne šole.

Šolske obveznosti mi namreč velikokrat niso predstavljale večjega izziva, medtem ko sem se morala za tekmovanja kar potruditi.

V preteklem šolskem letu sem prejela zlato priznanje in dosegla prvo mesto na tekmovanju iz logike ter na tekmovanju iz razvedrilne matematike.

Prav tako sem sodelovala na lingvistični olimpijadi, ki je potekala lani v Dublinu, kjer sem osvojila posamično srebrno ter skupinsko bronasto odličje.

A tekmovanj se ne udeležujem zaradi rezultatov, pač pa zaradi izziva ter občutkov ob reševanju nalog. Zelo uživam in se zabavam ob nalogi, pri kateri je potrebno logično razmišljati ter povezovati različna znanja.

Po navadi se tako zatopim v nalogo, da pozabim, kje sploh sem, kar se mi večkrat zgodi tudi na tekmovanjih. Obožujem trenutek, ko mi v glavi naredi tisti »klik« in naenkrat razumem in rešim nalogo.

Seveda pa mi tudi dober rezultat na koncu veliko pomeni. Tako dobim potrditev, da sem dobra, kar mi da zagon za nadaljnje delo.

Prireditve, kot je bila ta v soboto, pa mi pokažejo, da je moj rezultat res nekaj vreden in cenjen, zaradi česar vem, da bom v prihodnosti lahko še veliko dosegla.

Anja Zdovc, 4. razred, Gimnazija Bežigrad

image_print
Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Dodaj komentar

Pomagajte nam

Časoris je brezplačno na voljo vsem otrokom, pa tudi učiteljem in staršem, a ne nastaja brez stroškov.

Če vam je všeč, pomagajte, da bomo lahko še naprej ustvarjali kakovostne vsebine. Postanite Časorisov podpornik!

Pišite nam na donacije@casoris.si in posredovali vam bomo podatke za nakazilo na račun Zavoda Časoris.

Ali pa kliknite na spodnji gumb in vpišite željeni znesek.

Vreme

Ljubljana, Slovenija
Mostly cloudy
14°C
 

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.