fbpx
Časoris
Tina Maze.

Športna leta smučarke Tine

Tina Maze je najprej napisala pravljico, potem pa še (avto)biografijo.

V njej je predstavila svojo športno pot, med katero je nenehno premagovala samo sebe in pisala slovensko športno zgoovino. Knjiga je izšla včeraj pri založbi DZS.

Pri pisanju je sodeloval tudi dolgoletni športni novinar Dela Vito Divac.

Tina je v dnevnikih, ki jih je pisala večino svoje tekmovalne kariere, je opisovala svoje dobre in slane trenutke, pa tudi dogajanje v smučarskem svetu.

Ob koncu športne poti jih je predala Vitu Divcu in nastala je zgodba, v kateri se prepletajo Tinini dnevniški zapisi in novinarjevo povezovalno besedilo.

Njena življenjska zgodba zanima številne bralce, saj je Tina Maze najboljša slovenska smučarka vseh časov. Svojo profesionalno športno pot je uradno sklenila na mariborski Zlati lisici.

V bogati karieri je dosegla veliko rekordov. Osvojila je denimo največ točk v eni sezoni (2012/2013), prejela devet odličij na velikih tekmovanjih in bila je tudi dvakrat olimpijska prvakinja.

 

Slovarček

Avtobiografija je popis lastnega življenja, biografijo pa o neki osebi napiše nekdo drug.

 

Za razmislek

  1. Rad prebiraš knjige o življenju drugih?
  2. O kom bi najraje bral?
  3. Kdo je zate največji športnik vseh časov?
Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.