Časoris
Slovenci imajo v tekmovalni skupini Fince, Hrvate, Špance in Ukrajince. Vir: Profimedia
Slovenci imajo v tekmovalni skupini Fince, Hrvate, Špance in Ukrajince. Vir: Profimedia

V slačilnici se naglas pogovarjajo o zlati medalji

Ta hip v športu poteka veliko pomembnih tekmovanj.

Svoje jutri začenja tudi moška odbojkarska reprezentanca, ki jasno meri na eno od medalj na evropskem prvenstvu. Pomerili se bodo z Ukrajino.

V Sloveniji še vedno govorimo o zlati generaciji, ki je svojo pravljico začela pisati leta 2015 s srebrno medaljo na evropskem prvenstvu. Tedaj je igrala finale proti Franciji, ki je bila boljša s 3 : 0 v nizih.

Naši odbojkarji so štiri leta kasneje ponovili uspeh.

V svojem drugem velikem finalu, tokrat v Parizu, so morali priznati premoč Srbom.

Slovenija se je leta 2021 še tretjič na zadnjih štirih prvenstvih uvrstila v finale. Tokrat so bili najbližje končnemu cilju, a je bila Italija boljša s 3 : 2.

Sprva je cilj uvrstitev v polfinale, vse drugo bo razočaranje. Trikrat smo že prišli v finale, a zadnje stopničke nismo nikoli preskočili. Smo pod pritiskom, a smo že večkrat dokazali, da smo najboljši ravno takrat.

Jani Kovačič

Res je, da pred kamerami tokrat ne govorimo veliko, a med seboj se pogovarjamo tudi o zlati medalji, še poudarja Kovačič.

V zadnjem obdobju je že stalnica, da evropsko prvenstvo skupaj gostijo štiri države.

Slovenija bo svoje tekme v skupini igrala v Bolgariji, prvenstvo pa gostijo še Severna Makedonija, Izrael in Italija, kjer bodo potekali boji za medalje, saj so ravno Italijani branilci naslova.

Našo izbrano vrsto bo kot selektor na prvenstvu vodil Gheorghe Crețu. Podaljšana roka Romuna na parketu bo kapetan Tine Urnaut.

Medtem ko se moško prvenstvo šele začenja, je žensko že v polnem teku. Tudi tam so nastopale slovenske reprezentantke, ki pa so tekmovanje v Belgiji zaključile po skupinskem delu.

Za razmislek

  1. Kako nam kaže na stavnicah?
  2. Katera prvenstva še potekajo?
  3. Kje lahko odbojko igramo poleti?
Podprite Časoris ozka pasica Časko

Urban

Sušnik je novinar, ki ima šport v krvi. V mladih letih je treniral smučarske skoke, danes pa z veseljem poprime za teniški lopar. Ob močnem vetru pa ga lahko najdeš v morju, kjer jezdi desko z jadrom v roki.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.