fbpx
Časoris
Žan Kranjec med veleslalomom. Foto: Stanko Gruden/STA
Žan Kranjec med veleslalomom. Foto: Stanko Gruden/STA

V Kranjski Gori so se za pokal Vitranc pomerili najboljši smučarji

Nekateri so se do zdaj že pošteno naveličali snega in zime. Ne pa še čisto vsi. Snežne odeje in nizkih temperatur so se konec tedna zelo veselili v Kranjski Gori.

Tam so pripravili tekmovanje za pokal Vitranc. Gre za vsakoletno tekmovanje v alpskem smučanju za moške, ki poteka že od leta 1961. Na dvodnevni prireditvi smučarji tekmujejo v soboto v veleslalomu in v nedeljo v slalomu.

Ker je v Kranjski Gori prava zimska pravljica, je bila proga odlično pripravljena. Od naših tekmovalcev jo je najbolje zvozil Žan Kranjec. Na veleslalomu je bil po prvi vožnji celo na tretjem mestu, na koncu je bil peti. Obakrat je zmagal Avstrijec Marcel Hirscher.

Navijači na pokalu Vitranc. Foto: Mojca Štruc.
Navijači na pokalu Vitranc. Foto: Mojca Štruc.

Žan se je po tekmi zahvalil navijačem, ki so glasno podpirali vse domače športnike.

K navijanju so jih spodbujali tudi organizatorji. Vsi, ki so na prizorišče prinesli dovolj veliko zastavo (visoka je morala biti vsaj 60 centimetrov), so si tekmovanje ogledali brezplačno.

Tekmovanje je bilo posebno tudi zaradi smučarja Andreja Šporna, ki se je v soboto prav v Kranjski Gori še zadnjič spustil po progi in tako zaključil svojo tekmovalno kariero.

Že tretje leto zapored so priredili poseben družabni smučarski dogodek na predvečer tekem za svetovni pokal. Nekdanji uspešni športniki so skupaj smučali in se podružili. Ob tej priložnosti so se spomnili svojega nekdanjega kolega Draga Grubelnika, ki je pred tremi leti umrl v nesreči na poti z ledenika.

Na dogodku, ki so ga pripravili v spomin na prijatelja, so zbrali sredstva in jih podarili družini, ki potrebuje pomoč. Letos so jih namenili sedemčlanski družini.

 

Slovarček

Kariera je izraz, s katerim označimo uspešnost na delovnem področju.

 

Za razmislek

  1. Kateri je najboljši rezultat naših smučarjev v letošnji sezoni?
  2. Kaj lahko počne smučar po koncu športne kariere?
  3. Poznaš kakšnega od nekdaj uspešnih smučarjev po imenu?

Mojca

Štruc rada piše o malih in velikih otrocih, o malih in velikih družinah in predvsem o vsem, kar bi otroke lahko zanimalo.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Fog
15°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa