Časoris
Jakov Fak. Vir: Arhiv OKS
Jakov Fak. Vir: Arhiv OKS

Srebrni Jakov Fak je vztrajal za hčer in navdušil Slovenijo

Jakov Fak je postal slovenski junak. Na 23. zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji je v biatlonu osvojil medaljo, ki je dvajseta za Slovenijo na vseh zimskih olimpijskih igrah in prva na letošnjih.

Srebrni junak je letošnjo sezono začel imenitno. V zadnjih mesecih leta 2017 je kar trikrat stal na odru za zmagovalce. Bil je tako uspešen, da je na olimpijske igre prišel kot tretji biatlonec svetovnega pokala. A Jakov je vedel, da rezultati v zadnjem mesecu niso bili posebej dobri. Zaradi težav z zdravjem je predvsem težje tekel.

Na prvih tekmah v Pjongčangu mu ni šlo dobro. V hudem mrazu z ostrim vetrom je bil na sprintu 23., na tekmi v zasledovalni tehniki pa 47. Mnogi niso verjeli, da lahko doseže dober rezultat.

A ostal je miren. Po slabših rezultatih se ni vdal, osredotočil se je na nove priložnosti.

Včeraj so biatlonci tekli na 20-kilometrski progi. To je najdaljša preizkušnja za biatlonce na olimpijskih igrah, zato je bila tekma še posebej naporna.

Streljal je tako natančno, da je zadel prav vse tarče. Pri teku sicer ni bil najhitrejši, a ga je spodbujala misel na še ne dveletno hčer Milo. Kot je povedal za Val 202, mu je želja, da bi ga videla po televiziji, vlivala moč, ko mu je bilo težko. Želi si namreč, da bi bila deklica ponosna na svojega očeta.

V cilj je pritekel z drugim najboljšim rezultatom. Ponosna bržkone ni bila samo Mila, ponosni so bili vsi športni navdušenci.

Z osvojeno olimpijsko medaljo pa Jakov še ni zaključil svoje športne zgodbe. Že v nedeljo ga čaka še ena priložnost.

Tudi po vrnitvi iz Pjongčanga bo še naprej pridno treniral. Veseli se, da bo hči lahko spremljala njegove uspehe.

 

Za razmislek

  1. Kdo je tvoj olimpijski junak?
  2. Zakaj je Jakova Faka spodbujala misel na hčer?
  3. S čim se spodbujaš, ko ti je težko vztrajati?

Mojca

Štruc rada piše o malih in velikih otrocih, o malih in velikih družinah in predvsem o vsem, kar bi otroke lahko zanimalo.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.