Časoris

Srebrna snežinka Štefana Hadalina

Slovenci se veselimo še ene medalje.

Na daljnem Švedskem je srebrno snežinko ujel Štefan Hadalin.

Na drugo mesto v kombinaciji se je zavihtel, potem ko je v smuku pristal na 30. mestu. To si je tudi želel; vedel je, da ima v tem primeru možnost za medaljo v kombinaciji. Na progo se je podal prvi, ko je bila ta najboljša za smučanje.

V slalomu je bil potem res najhitrejši od vseh in zato so mu lahko na podelitvi priznanj okoli vratu obesili srebrno medaljo.

»Brez besed sem. Ne morem ničesar povedati,« je bil prvi odziv sicer zelo zgovornega fanta.

Nato je za TV Slovenija še dejal: »Zelo sem ponosen na to snežinko, ne morem opisati, kako zelo.« Med tekoma si je rekel, ne se ustrašiti, zagrabi priložnost, to je tvoja priložnost, ne se ustrašiti, uživaj, zabavaj se, odsmučaj tako, kot znaš.

Zveni zelo preprosto, kajne? A kako to v resnici narediti?

»Gre za to, da se skušaš zbrati, živiš le za ta trenutek, ne obremenjuješ se s tem, kaj bo, če bo ali če ne bo. Si v tistem trenutku tam, greš, in jaz sem šel in sem naredil svoje.«

Kakšen je njegov recept za dober dosežek? »Srce, trdo delo in vera v uspeh!«

Poleg Hadalina so nastopili še trije Slovenci: Klemen Kosi, ki je bil med njimi najboljši v smuku, Boštjan Kline, ki je v slalomu odstopil, in Miha Hrobat.

S Hadalinovo kolajno je slovensko alpsko moško smučanje po dolgem času dočakalo kolajno v alpski kombinaciji, in sicer šele peto po vrsti.

Za razmislek

  1. Štefan Hadalin si je v premoru med obema nastopoma pripravil krožnik špagetov. Zakaj je to dobra hrana na takem tekmovanju?
  2. Kako se ti pripraviš na zahtevnejše opravilo?
  3. Kaj je tvoj recept za uspeh?

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.