Časoris
Športni novinarji so izbirali in izbrali športnike leta. Vir: Adobe Stock
Športni novinarji so vse leto izbirali in na koncu izbrali športnike leta. Vir: Adobe Stock

Športnika leta 2021 sta Janja Garnbret in Tadej Pogačar

V letu 2021 smo doživeli številne lepe športne zgodbe, ki so se zapisale v naša srca in o katerih smo z veseljem poročali tudi v Časorisu.

Športni novinarji so jih vse leto spremljali in zbirali, nato pa odločili in sinoči na prireditvi v Cankarjevem domu v Ljubljani razglasili najboljše športnike v Sloveniji iztekajočega se leta.

Športnik leta 2021 je postal Tadej Pogačar, ki nas je navdušil z bronom na cestni dirki na olimpijskih igrah v Tokiu in zmago na dirki po Franciji.

Drugo mesto je osvojil kolesar Primož Roglič, olimpijski zmagovalec v vožnji na čas, ki je ubranil zmago na dirki po Španiji, tretje mesto pa košarkarski zvezdnik Luka Dončić.

Tretjič si je naziv športnica leta prislužila Janja Garnbret, najboljša športna plezalka na svetu in dobitnica prve zlate olimpijske medalje v zgodovini tega športa.

Drugo mesto je pripadlo judoistki Tini Trstenjak, srebrni v kategoriji do 63 kilogramov na olimpijskih igrah. Tretje mesto pa smučarski skakalki Niki Križnar, dobitnici velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala in dobitnici dveh medalj na svetovnem prvenstvu.

Med ekipami je naslov najboljše v letu 2021 osvojila košarkarska reprezentanca, za katero smo na olimpijskih igrah navijali vse do četrtega mesta. Drugo mesto so zasedli na evropskem prvenstvu srebrni odbojkarji.

Športni novinarji so v odbojkarju Roku Možiču prepoznali najbolj obetavno mlado športno osebnost.

Posebno priznanje za invalida leta je dobil Franček Gorazd Tiršek, dobitnik dveh medalj na paralimpijskih igrah.

Nagrada za pošteno igro pa je pripadla 14-letnemu kajakašu Žigi Linu Hočevarju. Na državnem prvenstvu v Tacnu je zmagal, a nato ugotovil, da mu sodniki niso prisodili kazenskih sekund. Naslednji dan je zlato medaljo po pošti poslal drugouvrščenemu.

Za razmislek

  1. Kateri športni junak ali junakinja se ti je v tem letu najbolj vtisnil/a v spomin?
  2. Imaš raje individualne ali ekipne športe?
  3. Kaj je v športu poštena igra?

Sabina

Lavrič je novinarka, ki rada plava, teče, hodi in se tudi sicer veliko posveča športu.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.