fbpx
Časoris
Sedina Muhibić in Tina Maze. Vir: Osebni arhiv
Sedina Muhibić in Tina Maze. Vir: Osebni arhiv

Sedina Muhibić je sedla na avtobus, posnela selfi s Tino in postala legenda snežne kraljice

Da je nekdo zaljubljen, običajno rečemo, kadar mu okrog glave plešejo srčki. Zaljubljeni pa smo lahko tudi v nekaj, kar neizmerno radi počnemo.

Športniki so na primer zaljubljeni v svoj šport. Konec tega tedna so z odličnimi rezultati to potrdili alpski smučarki Ana Bucik in Meta Hrovat ter skakalca Anže Semenič in Peter Prevc.

Te dni pa je močno odmevala tudi športna ljubezen Sedine Muhibić. 26-letno dekle iz Sarajeva, ki je odraščala v SOS Otroški vasi za sirote, je pri petih letih prvič stopila na sposojene smuči. Svoje si je kupila kot dijakinja, z denarjem, ki ga je zaslužila z delom na bencinski črpalki, na sarajevskem filmskem festivalu in v trgovini.

Ker si je kasneje močno poškodovala koleno, je morala pozabiti na smučarsko kariero. A ni se vdala!

Sedina Muhibić in Tina Maze. Vir: Osebni arhiv
Sedina Muhibić in Tina Maze. Vir: Osebni arhiv

Odpravila se je v Zagreb na slovesnost ob 50. obletnici tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju. Sedla je na avtobus in se iz Sarajeva odpeljala v Zagreb. Ni imela vstopnice, a kljub temu ji je uspelo priti do Tine Maze in jo prositi za selfi.

Organizatorje je kasneje vprašala, ali pri delu potrebujejo pomoč, in povabili so jo, da kot prostovoljka sodeluje pri organizaciji smučarske tekme v Zagrebu. Postala je legenda snežne kraljice, kot pravijo tekmovanju na zagrebškem Sljemenu.

»Dragi otroci, ne dovolite, da vas virtualni svet in svet družabnih omrežij posrkata vase,« sporoča Sedina. »Ukvarjajte se s športom, glasbo, igro. Berite. Postavite si cilje in jim sledite. Ne bojte se, če drugi stojijo na mestu, medtem ko vi delate velike korake. Nekega dne se bodo sanje uresničile tudi vam, tako kot so se meni. Srečno in pogumno!«

 

Za razmislek

  1. Zakaj je Sedina Muhibić tako navdušila organizatorje?
  2. Kaj bi tebe ustavilo na poti do cilja?
  3. Čemu si se pripravljena odreči za uresničitev sanj?

Mojca

Štruc rada piše o malih in velikih otrocih, o malih in velikih družinah in predvsem o vsem, kar bi otroke lahko zanimalo.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly clear
17°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa