Časoris
Slovenski hokejist Anže Kuralt in madžarski hokejist Miklos Rajna med tekmo na svetovnem prvenstvu v ljubljanski Hali Tivoli. Foto: Anže Malovrh/STA
Slovenski hokejist Anže Kuralt in madžarski hokejist Miklos Rajna med tekmo na svetovnem prvenstvu v ljubljanski Hali Tivoli. Foto: Anže Malovrh/STA

Risi so na svetovnem prvenstvu na domačem ledu ves čas zmagovali

Navijači so navdušeni!

Hokejska reprezentanca se je znova uvrstila v elitno skupino svetovnega hokeja.

Varovanci selektorja Matjaža Kopitarja so počasi stopnjevali formo in najboljše predstave pokazali, ko je bilo najbolj potrebno.

Na prvi tekmi svetovnega prvenstva drugega kakovostnega razreda so se slovenski hokejisti še malce lovili. Igra ni bila blesteča, a so vseeno premagali ekipo Latvije z rezultatom 4 : 2.

Sledila je tekma proti Romuniji, na kateri pa so že prikazali pravi obraz. Hokejisti so imeli v prvi tretjini še nekaj težav, končala se je neodločeno z rezultatom 1 : 1. V reprezentanci je zazvonil alarm. Po odlični drugi tretjini, ki so jo dobili z rezultatom 6 : 0, so znova dobili krila. Blesteli so predvsem reprezentanti Jan Urbas, Žiga Jeglič in Miha Verlič. Na koncu so Slovenci tekmo dobili z rezultatom 9 : 1.

Dobro igro reprezentance proti Romuniji so prepoznali tudi navijači, ki so na najpomembnejši tekmi glasno podprli domače hokejiste.

Petkova tekma proti Madžarom je spominjala na najlepše čase slovenskega hokeja.

Vzdušje na tribunah je bilo odlično, risi, kakor je vzdevek slovenskih hokejistov, pa so se navijačem zahvalili z najboljšo predstavo na prvenstvu.

Severovzhodne sosede so brez težav premagali z rezultatom 5 : 1 in si že zagotovili uvrstitev v elitno skupino svetovnega hokeja, kjer bodo nastopili prihodnje leto.

Za konec so Slovenci premagali še reprezentanco Južne Koreje s 4: 1 in zasedli prvo mesto na turnirju.

Pokal za zmagovalce je visoko v zrak dvignil kapetan Mitja Robar.

Drugi so bili Madžari, ki so se prav tako uvrstili v elitno skupino svetovnega hokeja.

Slovenska in madžarska hokejska zveza sta se tudi dogovorili, da bi prihodnje leto skupaj organizirali prvenstvo najmočnejše skupine. Na odločitev mednarodne hokejske zveze bo treba še malce počakati.

Slovarček

Selektor izbira najboljše igralce, tekmovalce za tekmovanje.

Za razmislek

  1. Kaj povezuje hokejiste in rise?
  2. Ali hokej igrajo samo fantje?
  3. Po čem vse lahko prepoznaš navijače?
Podprite Časoris Podporniki-102040 Share

Urban

Sušnik je novinar, ki ima šport v krvi. V mladih letih je treniral smučarske skoke, danes pa z veseljem poprime za teniški lopar. Ob močnem vetru pa ga lahko najdeš v morju, kjer jezdi desko z jadrom v roki.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.