Časoris

Planiški skakalni praznik se začenja

Ptički žvrgolijo, žafrani cvetijo in drevesa zelenijo. Pomlad je tu, radosti na snegu se poslavljajo in z njimi tudi zimski športi.

Toplejši dnevi nas vabijo ven, v naravo. Veliko ljudi se bo zbralo tudi pod Poncami, vendar ne zato, da bi se nadihali gorskega zraka.

Do nedelje bodo občudovali pogumne in neustrašne skakalce. Na letalnici v Planici, kjer skačejo krepko prek 200 metrov, se namreč končuje sezona svetovnega pokala.

Jap, spet je ta čas v letu! In jap, tudi Časorisova ekipa se navdušuje nad planiškimi poleti. Smo že precej vznemirjeni in nestrpni, kako se bo vse skupaj razpletlo!

Bo veliki kristalni globus dobil Stefan Kraft ali Kamil Stoch? Kdo bo najboljši v posebnem seštevku poletov? Bo to morda Peter Prevc? Ali lahko v Planici vidimo nov svetovni rekord?

Planiški praznik se je začel že v sredo s preskusom skakalnice, včeraj pa so potekale kvalifikacije, na katerih so imeli skakalci prav posebno podporo. Kot narekuje tradicija, se je v Planico zgrnila najbolj vztrajna in glasna množica navijačev – otroci.

Na današnji posamični tekmi, ki se bo začela ob 15. uri, bodo  nastopili Jurij Tepeš, Peter Prevc, Domen Prevc, Anže Semenič, Jernej Damjan in Tilen Bartol. V soboto je na sporedu ekipna tekma, v nedeljo pa še ena posamična.

Planica bo tako ponovno zbirališče najboljših letalcev sveta, Kranjska Gora pa prava navijaška vas, kjer bo zaradi zvestih navijačev z vseh koncev sveta zelo živahno.

Se tudi ti odpravljaš v Planico? Pomembno je, da si prebereš navodila in nasvete, ki so jih pripravili organizatorji.

 

Za razmislek

  1. Ali veš, koliko znaša aktualen svetovni rekord?
  2. Kdo je najboljši slovenski skakalec vseh časov?
  3. Si že bil kdaj v Planici?

Sabina

Lavrič je novinarka, ki rada plava, teče, hodi in se tudi sicer veliko posveča športu.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
28°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa