Časoris
Turnirji v Melbournu, Parizu, Wimbledonu in New Yorku so največji štirje v svetu tenisa. Vsak je na sporedu enkrat na leto. Že ena zmaga pomeni, da se teniški igralec ali igralka zapiše v teniško zgodovino. Novaku Djokoviću je to uspelo 23-krat. Vir: Profimedia
Turnirji v Melbournu, Parizu, Wimbledonu in New Yorku so največji štirje v svetu tenisa. Vsak je na sporedu enkrat na leto. Že ena zmaga pomeni, da se teniški igralec ali igralka zapiše v teniško zgodovino. Novaku Djokoviću je to uspelo 23-krat. Vir: Profimedia

Novak Đoković osvojil rekordno število grand slamov

Novak Djoković je pri 36. letih tretjič zmagal na odprtem prvenstvu Francije.

Na rdečem pesku Roland Garrosa si je tako zagotovil 23. naslov na turnirjih velike četverice, kar je najboljši dosežek v teniški zgodovini.

V zadnjih dveh desetletjih je ta šport usvojila »sveta trojica«, ki sta jo poleg njega sestavljala še Roger Federer in Rafael Nadal.

Najboljši trije igralci vseh časov so drug drugega privedli do številnih rekordov.

Švicarski igralec Federer se je ustavil pri 20 naslovih na grand slamih, Španec Nadal jih ima 22.

Velik izziv je igrati proti zgodovini. Ko te vidijo kot enega najboljših igralcev, vsi pričakujejo zmage. Ko izgubiš, je to skorajda že tragedija. 

Novak Djoković

Federer je zaključil kariero, Nadala pa letos zaradi poškodbe ni bilo na turnirju v Parizu, zato so strokovnjaki napovedali, da je čas za novo generacijo.

36-letni Novak je imel drugačne načrte in je najboljšo igro pokazal, ko je bilo najbolj potrebno.

Navdušil je v polfinalu, ko je v obup spravil novega zvezdnika Carlosa Alcaraza in ga premagal s 3 : 1 v nizih. V finalu je bil še prepričljivejši. Za zgodovinski trenutek je Casperja Ruuda premagal s 3 : 0 v nizih.

Vedno sem verjel, da imam moč spisati svojo zgodbo, nadzorovati svojo usodo. Te trenutke sem vizualiziral, vanje verjel in bil samozavesten.

Novak Djoković

Srbski tenisač je znova navdušil s svojo psihično pripravljenostjo. Priložnost, da svojo zbirko še poveča, sledi kmalu. Tudi na prvenstvu v Wimbledonu, ki se začne 3. julija, bo namreč prvi favorit.

Sočasno z moškim prvenstvom poteka tudi žensko. Na rdečem pesku v Parizu je bila prav tako tretjič najboljša Poljakinja Iga Swiantek, ki je v finalu premagala Čehinjo Karolino Muchovo.

Za razmislek

  1. Kateri športni rekord še poznaš?
  2. Na kakšnih podlagah igrajo na drugih turnirjih?
  3. Kako pomembno je vztrajati pri svojih ciljih?
Podprite Časoris ozka pasica Časko

Urban

Sušnik je novinar, ki ima šport v krvi. V mladih letih je treniral smučarske skoke, danes pa z veseljem poprime za teniški lopar. Ob močnem vetru pa ga lahko najdeš v morju, kjer jezdi desko z jadrom v roki.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.