Časoris
Nemci so prvaki postali brez izgubljene tekme. Včeraj je bil njihov najboljši strelec Dennis Schröder, ki je osvojil 28 točk.
Nemci so prvaki postali brez izgubljene tekme. Včeraj je bil njihov najboljši strelec Dennis Schröder, ki je osvojil 28 točk.

Nemci prvič v zgodovini na vrhu košarkarskega mundiala

Filipini so gostili zaključek svetovnega prvenstva v košarki. Gledalci so videli številne izjemne boje, na koncu pa pozdravili zmago nemške izbrane vrste.

Nemci so blesteli že lani na domačem evropskem prvenstvu, ki so ga zaključili na tretjem mestu. Tokrat so na svetovnem stopili še dve stopnički višje.

V finalu so se znašli prvič in z nekaj sreče s 83 : 77 premagali Srbijo, za katero je odlično igral predvsem Bogdan Bogdanović. Nemško igro je vodil izjemni organizator Dennis Schröder.

Sin Nemca in Gabonke se je s košarko resno začel ukvarjati pri enajstih letih. Pred tem je bil nadarjen »skejter«. Po očetovi smrti je vse svoje misli usmeril v košarko.

V reprezentanci je nesporni vodja. Krasijo ga odlična igra v obrambi, izjemna hitrost ter spretnost z žogo.

Njegovo moč so na svoji koži občutili tudi Slovenci, saj so jih Nemci nadigrali v skupinskem delu tekmovanja. Schröder je tedaj povsem zasenčil Luko Dončića.

Zasluženo je postal najboljši igralec na turnirju, Nemčija pa svetovni prvak.

V tekmi za tretje mesto je Kanada premagala ZDA.

Naša reprezentanca je znova igrala na Dončićevih krilih. Ta je bil uvrščen v najboljšo peterko na prvenstvu. Svoj pokal za ta dosežek je podaril družini, ki je sina poimenovala po njem, in navdušil publiko.

Na žalost pa sam Slovenije višje od končnega sedmega mesta ni mogel popeljati.

To je dober rezultat, a s končnim izkupičkom ni bil zadovoljen, kot tudi ne s svojimi igrami.

Ponosen sem na te fante, igrali smo kot prava ekipa. Bili smo blizu. Moram biti boljši za svojo ekipo. A ko igraš za reprezentanco, bi tudi umrl na igrišču, prisotna so močna čustva.

Luka Dončić

Za razmislek

  1. Kako rečemo najboljšemu igralcu na turnirju?
  2. S kakšnimi težavami se je srečala slovenska reprezentanca?
  3. Za koga lahko v teh dneh še stiskaš pesti?
Podprite Časoris ozka pasica Časko

Urban

Sušnik je novinar, ki ima šport v krvi. V mladih letih je treniral smučarske skoke, danes pa z veseljem poprime za teniški lopar. Ob močnem vetru pa ga lahko najdeš v morju, kjer jezdi desko z jadrom v roki.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.