Časoris
V naslednji krog gredo Egipčani. Vir: Rokometna zveza Slovenije
V nadaljnje tekmovanje so se uvrstili Egipčani. Vir: Rokometna zveza Slovenije

Na svidenje, Egipt

Vsaka zmaga je zgodba zase. Najslajše je zagotovo zmagati doma ali premagati nasprotnika pred njegovimi navijači.

Slovenski rokometaši so v nedeljo odigrali najpomembnejšo tekmo na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Po prvem polčasu je kazalo na zmago Slovenije in uvrstitev v četrtfinale, a nazadnje so se veselili gostitelji prvenstva.

Za razliko od ostalih tekem na prvenstvu so Slovenci dobro začeli in v prvem polčasu vodili že za pet golov prednosti. V drugem delu pa se je njihova igra porušila kot hišica iz kart. Tekma z Egiptom se je končala neodločeno – 25:25.

Podobno dramatična je bila že petkova tekma proti Švedski. Švedi so skoraj celotno tekmo vodili za gol ali dva. V zadnjih izdihljajih tekme so Slovenci dali gol in dosegli remi.

Slovenska reprezentanca s svetovnega prvenstva odhaja z dvema remijema, zmagami nad Južno Korejo, Belorusijo in Severno Makedonijo ter porazom proti Rusiji.

Sladkobo domače zmage pa so v soboto lahko okusile smučarske skakalke Ema Klinec, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Nika Križnar, ki so zmagale na ekipni preizkušnji za svetovni pokal v Ljubnem ob Savinji.

Slovenke so prvič zmagale na ekipni tekmi, zato jo je glavni trener označil za zgodovinsko zmago za ženske smučarske skoke.

Navijače biatlona je v nedeljo razveselil tudi Jakov Fak, ki se je izkazal s tretjim mestom na tekmi s skupinskim štartom na 15 km v Anterselmu.

Ves čas je tekel v skupini zasledovalcev in prihranil največ moči za konec. Na zadnjem streljanju je edini zadel vseh pet strelov in pritekel na oder za zmagovalce. To mu je uspelo prvič po olimpijskih igrah 2018!

Jakov je na najlepši možen način vabil k spremljanju svetovnega prvenstva, ki ga bo med 9. in 21. februarjem gostila Pokljuka.

Za razmislek

  1. Zakaj smučarske skakalke ne skačejo na velikih skakalnicah?
  2. Kakšna je razlika med smučarskim tekom in biatlonom?
  3. Imaš rad športno obarvane konce tedna?

Sabina

Lavrič je novinarka, ki rada plava, teče, hodi in se tudi sicer veliko posveča športu.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.