Časoris
Naši košarkarji so sinoči v Kölnu premagali Litvo z 92:85. Kapetan Goran Dragić je kot prvi v zgodovini presegel mejo 1.000 doseženih točk na uradnih tekmah za Slovenijo. V soboto zvečer njega in njegove sotekmovalce čaka tekma z Madžarsko. Foto: Jure Makovec/STA (https://servis.sta.si/fotoservis/1150580)
Naši košarkarji so sinoči v Kölnu premagali Litvo z 92:85. Kapetan Goran Dragić je kot prvi v zgodovini presegel mejo 1.000 doseženih točk na uradnih tekmah za Slovenijo. V soboto zvečer njega in njegove sotekmovalce čaka tekma z Madžarsko. Foto: Jure Makovec/STA (https://servis.sta.si/fotoservis/1150580)

#mojtim si želi nadaljevanja zgodovinske pravljice iz Istanbula

Spomin na 17. september 2017, ko je Slovenija v Istanbulu postala evropski prvak v košarki, je še kako živ.

A v vrhunskem športu je tako, da se velikih dosežkov lahko spominjaš šele, ko si v športnem pokoju. Med aktivno kariero pa si izzivi sledijo drug za drugim in nič drugače ni z zlatimi slovenskimi košarkarji.

https://www.instagram.com/p/Ch-WSRULvNV/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Z zmago proti Litvi se je včeraj za #mojtim začel izziv obrambe naziva najboljšega na stari celini.

Slovenski cilji so upravičeno visoki, saj je reprezentanca na pripravljalnih tekmah prikazala odlično igro. V slovenskem dresu pa tudi na prvenstvu Evrope nastopa eden najboljših košarkarjev na svetu ta hip Luka Dončić.

Dončić s svojo prisotnostjo na parketu ekipi daje samozavest in sproščenost. Za dodatno mero pa je ekipi pridružen še izkušeni in eden najboljših košarkarjev v zgodovini reprezentance Goran Dragić.

Zlati kapetan iz Turčije se je pred časom že poslovil od reprezentance, letos pa se je v želji po nadaljevanju zgodovinske pravljice vrnil v ekipo.

Tukaj nisem zato, da bi bil peti.

Goran Dragić je pojasnil svoje cilje ob vrnitvi

Ob zvenečih prvih dveh imenih reprezentance bo selektor Aleksander Sekulić v Nemčiji računal še na Žigo Samarja, Luko Rupnika, Alekseja Nikolića, Klemena Prepeliča, Eda Murića, Mika Tobeyja, Jako Blažiča, Žigo Dimca, Zorana Dragića in še enega igralca iz lige NBA Vlatka Čančarja.

https://twitter.com/kzs_si/status/1564176014930059265?s=20&t=WEEQWENaRQ5k8SLqGH6LfQ

V Sloveniji vlada prava košarkarska evforija, Nemčija pa ni preveč oddaljena, zato bo imela naša reprezentanca tudi močno podporo s tribun.

Prvi del prvenstva bo odigrala v Kölnu, zaključni boji pa bodo potekali v Berlinu. Če bo Slovenija ponovno igrala v finalu, se pričakuje prava invazija naših navijačev v nemško glavno mesto.

Slovarček

Invazija je pojavljanje česa v veliki množini.

Za razmislek

  1. Zakaj je slovenska reprezentanca posebna?
  2. Kdo je novinec v ekipi?
  3. Kako na ekipo vpliva, če jo spremlja skupina navijačev?
Podprite Časoris - poljubno

Urban

Sušnik je novinar, ki ima šport v krvi. V mladih letih je treniral smučarske skoke, danes pa z veseljem poprime za teniški lopar. Ob močnem vetru pa ga lahko najdeš v morju, kjer jezdi desko z jadrom v roki.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.