Časoris
Tako je Meta Hrovat brzela na veleslalomu v Kranjski Gori, kjer so dekleta tekmovala za Zlato lisico. Tudi takrat se je uvrstila na tretje mesto. Foto: Stanko Gruden/STA
Tako je Meta Hrovat brzela januarja na veleslalomu v Kranjski Gori, kjer so dekleta tekmovala za Zlato lisico. Tudi takrat se je uvrstila na tretje mesto. Foto: Stanko Gruden/STA

Meta Hrovat za zaključek sezone na tretjem mestu

Najboljši alpski smučarji in smučarke sveta so si na finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju v Švici razdelili kristalne globuse.

Smučar in smučarka, ki ob koncu sezone svetovnega pokala osvojita največ točk, dobita veliki kristalni globus. Najboljši v posameznih disciplinah – slalomu, veleslalomu, superveleslalomu in smuku – pa prejmejo mali kristalni globus.

Velika kristalna globusa sta letos visoko v zrak dvignila Slovakinja Petra Vlhova in Francoz Alexis Pinturault.

Pinturault je osvojil tudi mali kristalni globus v veleslalomu. Najboljša veleslalomistka sezone je medtem postala Italijanka Marta Bassino.

V slalomu, kjer morajo smučarji in smučarke obvladovati hitre in kratke zavoje, sta mala kristalna globusa dobila Avstrijca – Marco Schwarz in Katharina Liensberger.

Bitko za mala kristalna globusa v smuku in superveleslalomu so dobili Švicar Beat Feuz in Italijanka Sofia Goggia ter Švicarka Lara Gut Behrami in Avstrijec Vincent Krichmayr.

Tudi slovenski navijači so bili ta konec tedna lahko zadovoljni. Alpska smučarka Meta Hrovat je namreč na zadnjem veleslalomu sezone dosegla tretje mesto!

Meta pravi, da je za njo težka sezona, polna vzponov in padcev. Ampak z uvrstitvijo na stopničke bo lahko zadovoljna odšla na počitnice.

»Velikokrat sem se morala pobrati, včasih nisem vedela, kako se bom. A sem se in sezono zaključila na zelo lep način,« je povedala 23-letnica, ko se je razveselila svojega četrtega tretjega mesta v svetovnem pokalu.

Sezona v smučarskih skokih se bo sklenila prihodnji konec tedna – fantje bodo tradicionalno tekmovali v Planici, dekleta v Čajkovskem v Rusiji.

Zelo napeto bo, saj je Nika Križnar na predzadnjih tekmah osvojila drugo in tretje mesto ter ima rumeno majico!

Za razmislek

  1. Na finalu v Lenzerheideju so nastopili tudi Andreja Slokar, Ana Bucik, Štefan Hadalin in Žan Kranjec. Kako jim je šlo?
  2. Kakšne so razlike med hitrimi in tehničnimi disciplinami alpskega smučanja?
  3. Zakaj je pri smučanju obvezna čelada?

Sabina

Lavrič je novinarka, ki rada plava, teče, hodi in se tudi sicer veliko posveča športu.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.