Časoris

Luka Dončić na tekmi vseh košarkarskih zvezd dočakal svoj trenutek

Mladi slovenski košarkarski biser Luka Dončić je dočakal zgodovinski dan v svoji karieri – zaigral je na tekmi zvezd lige NBA All Star.

Ljubitelji košarke so z zanimanjem pričakovali zvezdniško tekmo v Chicagu, kjer je minuli konec tedna vladala prava norišnica.

Vse skupaj se je začelo že v petek s tekmo vzhajajočih zvezd, na kateri je zaigral tudi Luka. Navdušil je s trojko kar s sredine igrišča!

Na dobrodelnem dogodku pred obračunom je spoznal tudi nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obamo, kar mu bo gotovo ostalo v lepem spominu.

Tekmi vzhajajočih zvezd je sledilo tekmovanje v metanju trojk, pa v zabijanju, v nedeljo pa je bila na vrsti tista prava tekma najboljših med najboljšimi.

Luka je kot drugi Slovenec, po Goranu Dragiću, dobil priložnost zaigrati na tekmi All Star. Izbrali so ga navijači, košarkarji lige in novinarji.

Ni veliko manjkalo, da bi bil celo kapetan moštva. Ta vloga je nato pripadla LeBronu Jamesu, ki je ekipo popeljal do zmage. Rezultat je bil 157 : 155.

Obramba na tekmi ni bila tako pomembna kot to, da so se gledalci in košarkarji zabavali ter zabili čim več košev.

Letos je bila tekma All Star posvečena nedavno preminulima Kobeju Bryantu in njegovi hčerki Gianni.

Vsi košarkarji LeBronove ekipe so na tekmi nosili dres s številko 2, ki jo je nosila Gianna, igralci moštva Giannisa Antetokounmpa pa so imeli na hrbtu 24, ki jo je nosil Kobe.

Še ena dobra novica za slovenske navijače – Luka je potrdil, da bo igral za slovensko reprezentanco v kvalifikacijah za olimpijske igre!

Za razmislek

  1. Kaj pomeni biti najboljši med najboljšimi?
  2. Kdo oziroma kaj je vzhajajoča zvezda?
  3. Na kateri svoj dosežek si najbolj ponosen?

Sabina

Lavrič je novinarka, ki rada plava, teče, hodi in se tudi sicer veliko posveča športu.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.