Časoris
Smučanje. Vir: Pixabay
Smučanje. Vir: Pixabay

Dajmo, naši!

Zima je čas, ko doma običajno preživimo več časa kot poleti. In je čas, ko si temačne dni popestrimo s spremljanjem uspehov naših športnikov.

Prek radia, televizije in spleta si je mogoče ogledati večino tekem. Ponavadi pa izberemo le tiste, za katere menimo, da imajo v njih naši športniki možnost zmage. Če jim uspe, se seveda veselimo in naslednjo tekmo težko pričakujemo. Ko pa uspehov ni, navdušenje hitro mine.

Še dobro, da športniki razmišljajo drugače.

Vsak športnik, ki tekmuje na tekmah svetovnega pokala, je dober športnik. Da sploh lahko nastopa na velikih tekmovanjih, je moral postati eden izmed najboljših v državi. In to se seveda ni zgodilo kar tako.

Uspešni športniki radi povedo, da so s treningi začeli že v prvih razredih osnovne šole. Vsak teden (včasih tudi vsak dan) so po več ur vadili, da bi izboljšali svoj rezultat. Tudi, če so bili utrujeni. Tudi, če so imeli drugo delo. Tudi, če so bili rezultati slabi.

Vztrajnost in trdo delo slej kot prej prineseta dobre rezultate. O tem govorijo zgodbe Tine Maze, Petra in Domna Prevca, Ilke Štuhec … Poznamo jih, ja, ker so (bili) najboljši med najboljšimi.

Tudi kadar športniki ne stopajo na stopničke, si zaslužijo naše spoštovanje. Razlike med prvim in zadnjim na tako velikih tekmovanjih, kot je svetovni pokal, so zelo majhne.

Prav tisti, ki jim ne gre povsem po načrtih, potrebujejo našo vzpodbudo. Zato držimo pesti za vse.

 

Slovarček

Svetovni pokal je zaporedje več tekem, na katerih sodelujejo najboljši športniki na svetu.

 

Za razmislek

  1. Ali spremljaš uspehe naših športnikov?
  2. Kako se doma pogovarjate o športnikih, ki ne dosegajo (več) najboljših rezultatov?
  3. Kaj bi moral storiti, da bi bil nekoč med najboljšimi na svetu?

Mojca

Štruc rada piše o malih in velikih otrocih, o malih in velikih družinah in predvsem o vsem, kar bi otroke lahko zanimalo.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Cloudy
15°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.