Časoris
Nogometaši Celja so prvič v zgodovini osvojili naslov državnih prvakov. Foto: STA
Nogometaši Celja so prvič v zgodovini osvojili naslov državnih prvakov. Foto: STA

Celjani so slovenski nogometni prvaki, sedaj je pred njimi pot v Evropo

V Celju je po tekmi z Olimpijo v sredo zvečer še dolgo v noč odmevalo Cjele, Cjele, družbena omrežja pa so preplavili rumeni in modri srčki.

Rajali so vsi zvesti navijači pa tudi vsi, ki so bili navdušeni, da je slovenska nogometna lovorika končno odšla v knežje mesto.

Edina pomanjkljivost odločilne tekme v najbolj nenavadni nogometni sezoni je bila, da jo je zaradi ukrepov v boju proti novemu koronavirusu na tribunah spremljalo le petsto obiskovalcev.

Nogometni klub v Celju je star že sto let, a domačim nogometašem je šele zdaj uspelo, da so premagali vse druge slovenske klube.

Čeprav sta bila favorita za naslov državnega prvaka tudi letos Olimpija in Maribor, se je celjskemu klubu uspelo zavihteti na vrh lestvice. Njegovi nogometaši so tako lahko prvič visoko v zrak dvignili pokal za zmagovalce.

Na odločilni tekmi proti ljubljanski Olimpiji so dali dva gola; ker so dva gola dali tudi Ljubljančani, se je tekma končala z remijem, Celjani pa so pridobili točko, ki so jo potrebovali za uvrstitev na vrh lestvice.

Na drugo mesto se je zaradi boljšega medsebojnega izkupička točk uvrstil Maribor, nogometaši Olimpije, ki so bili večino sezone prvi, pa so osvojili bronasto kolajno.

Celjski nogometaši bodo sedaj nastopili v kvalifikacijah za ligo prvakov. Če bodo dovolj dobri, se bodo merili z najboljšimi evropskimi klubi.

Slovarček

Lovorika je pomemben uspeh ali zmaga.

Favorit je tisti, ki ima na tekmovanju največ možnosti za zmago.

Remi je neodločen izid igre.

Za razmislek

  1. Zakaj Celju rečejo knežje mesto?
  2. Kaj je lovorika?
  3. Zakaj se nekateri zelo zelo veselijo, kadar ne zmagajo favoriti?

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.