Časoris
Skupina najstnikov s Kalobja je posnela božično pesem. Vir: Posnetek zaslona
Skupina najstnikov s Kalobja je posnela božično pesem. Vir: posnetek zaslona

Zvonček poje s Kalobja

Upamo si napovedati, da imamo nov otroški božični hit. Na Kalobju, vasi blizu Šentjurja, so namreč tri dekleta in štirje fantje posneli slovito pesem Jingle Bell Rock in jo objavili na Facebooku.

Matevž in Voranc Ocvirk, Matej in Tadej Mlačnik, Klea Testaniere, Taja Gaberšek in Zala Plevnik so pod umetniškim vodstvom Mojce Krevel posneli videospot, ki nam na daljavo vsem pričara božično vzdušje in nam ogreje srce.

Vsi so doma na Kalobju, sicer pa učenci od 6. do 8. razreda na OŠ Hruševec. Mojca Krevel pa je učiteljica glasbenega pouka. Člani vokalne skupine vsi pojejo v šolskem pevskem zboru in hodijo v glasbeno šolo. Imena si še niso izbrali, pa tudi uvodnega nastopa v živo še niso imeli, saj jim je namene prekrižalo zaprtje šol.

»Idejni vodja skupine je Matevž in skupaj sva si domislila: zakaj ne bi poskusili posneti videa na daljavo?« pripoveduje Mojca Krevel.

In kako sta izbirala pesem? Odločila sta se za takšno, ki je blizu Matevževemu glasbenemu okusu in primerna za fantovske glasove. Da so v najstniški sedmerici pevcev kar štirje fantje, je namreč nekaj posebnega. Zakaj, veste vsi, ki pojete v pevskih zborih. Tam je fantov vedno le za vzorec.

Čeprav so si zadali zahtevno nalogo, je šlo brez posebnih težav, pripoveduje učiteljica Mojca.

»Imeli smo tri vaje na daljavo, videoposnetke pa so delali dva dni. Ravnatelj OŠ Hruševec Robert Gajšek je nato naredil montažo, tonski mojster Branko Ogrizek pa poskrbel za obdelavo in montažo zvoka.«

Pesem Jingle Bell Rock je ena izmed najbolj priljubljenih božičnih pesmi v Ameriki. Prvi jo je zapel pevec Bobby Helms leta 1957.

Romana

Dobnikar Šeruga rada potuje po vsem svetu. Spoznava nove kraje in ljudi in se vedno znova razveseli spoznanja, da smo prebivalci tega planeta zelo različni in vendar povsem enaki.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.