Časoris
Prvošolčki.
Prvošolčki.

Znanje je naložba za življenje

Dragi otroci v vrtcih, šolarke in šolarji, učenke in učenci, dijakinje in dijaki,

poletne počitnice se končujejo, pred nami je novo šolsko leto. Upam, da ste imeli krasno poletje, zaslužili ste si ga. Vem, da komaj čakate, da s sošolci in sošolkami delite svoja poletna doživetja.

V naslednjih mesecih vas čakajo novi, drugačni izzivi, verjamem, da jih že radovedno pričakujete. Vaše vzgojiteljice in vzgojitelji, učiteljice in učitelji so dobro pripravljeni. Neizmerni so bazeni znanja, iz katerih boste lahko črpali, različne aktivnosti že čakajo na vas. Morda vas bodo kakšne vsebine, predmeti ali učne ure kdaj bolj zanimali, spet drugi kdaj morda malo manj. V tem ne boste prav nič drugačni, kot smo bili pred vami tudi vsi mi. Spomnim se, kako zelo sem se sama veselila učnih ur slovenščine, pa tujih jezikov, da niti ne omenjam telovadbe; te ure so se mi vedno zdele prekratke, medtem ko je kdo drug morda komaj čakal pouk pri drugih predmetih.

Tako za vas kot tudi za učitelje je pomembno, da skupaj ustvarjamo spodbudno in varno učno okolje. (Med)vrstniško nasilje, bodisi verbalno ali fizično, žal ni redkost, zato je prav, da se o tem vsi skupaj odkrito pogovarjamo in iščemo rešitve.

Ne pozabite: izobrazba je zelo pomembna, znanje pa naložba za življenje. In vrednote štejejo.

Zato sprašujte svoje učitelje in učiteljice, delite ideje, ki zaposlujejo vaše misli, izkoristite priložnosti, ki se vam ponujajo, in potenciale, ki jih imate. Ne glede na to, kaj boste počeli, bodite ob tem spoštljivi in strpni. Priskočite drug drugemu na pomoč, kadar je to potrebno.

Srečno v novem šolskem letu!

Vaša Maja

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly sunny
22°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa