Časoris
Herbarij Žige Laha. Vir: Osebni arhiv
Herbarij Žige Laha: pomladanski žafran, velika kopriva, podlesna vetrnica, pasji zob, navadna kalužnica in forzicija. Vir: Osebni arhiv

Zgodbe iz domače učilnice: Žiga pogreša prijatelje, a doma lažje ustvarja herbarij

Že od prvega dneva pouka na daljavo se mi ta način šolanja zdi povsem drugačen. Ima nekaj dobrih in nekaj slabih lastnosti. Vseeno mi je nekoliko bolj všeč običajni način šolanja in žal mi je, da se ne bomo vrnili v šolske klopi.

Žiga Lah za računalnikom med domačo nalogo. Vir: Osebni arhiv
Žiga Lah za računalnikom med domačo nalogo. Vir: Osebni arhiv

Po navadi šolanje začnem ob pol devetih. Vso nalogo največkrat delam do dvanajste ure. Za nekatere predmete je delo na domu lahko tudi boljše (to je večinoma odvisno od snovi, ki jo obravnavamo). To velja na primer za naravoslovje, kjer moramo izdelovati herbarij.

Žiga in njegova kitara. Vir: Osebni arhiv
Žiga in njegova kitara. Vir: Osebni arhiv

Seveda pogrešam tudi prijatelje. Po navadi se pogovarjamo prek Vibra. Pogovarjamo se lahko tudi pri razredni uri prek videokonference. Upam, da bomo čim prej lahko imeli več fizičnih stikov.

Imam tudi nekaj obšolskih dejavnosti. Ena izmed teh je igranje kitare, saj obiskujem glasbeno šolo. Ko nisem mogel iti v glasbeno šolo, sem imel drugačen način učenja. Najprej sem učitelju pošiljal le posnetke, zdaj pa imamo ure v živo prek Vibra. 

Mucek Puhek Žige Laha: Vir: Osebni arhiv
Mucek Puhek. Vir: Osebni arhiv

Ostane mi tudi nekaj prostega časa. Na srečo imam veliko hobijev. Zelo rad zbiram minerale (imam jih 234) in jih gledam pod mikroskopom. Rad tudi berem, igram badminton, grem na sprehod … Včasih se kratkočasim s svojim muckom Puhkom. Je zelo igriv, saj je še mladiček. Pri babici in dedku pa rad gledam National Geographic.

Večina misli o koronavirusu ni pozitivnih, ampak dobro pa je to, da si je narava opomogla, saj ni več toliko industrije in se je izboljšalo stanje ozona.

Žiga Lah, 6. a, OŠ Apače

***

Želiš deliti svojo zgodbo iz domače učilnice z nami? Piši nam na urednik@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
-6°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.